ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele acestui desert delicios ar putea fi numărate, având în vedere că lumea continuă să se confrunte cu schimbări climatice. Două treimi din totalul de ciocolată din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildeș este cel mai mare producător de cacao din lume, potrivit DailyMail.

Arborii de cacao se dezvoltă în condiții de umiditate crescută și cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii. 

Oficialii din Coasta de Fildeș și Ghana încearcă să găsească soluții pentru salvarea produsului lor național iubit, aceștia confruntându-se și cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbărilor climatice. 

Specialiștii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone în următorii câțiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească și vor atinge nivelul așteptat de meteorologi. Pentru a susține producția de cacao în aceste condiții, plantațiile ar trebui să fie mutate în munți, pentru a beneficia de condițiile meteorologice propice. 

Un raport al Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă din Statele Unite arată că aproape 90% din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susține plantațiile până în 2050.