ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel București, care a menținut verdictul Tribunalului Constanța.

Fratele președintelui ar putea să ajungă în septembrie în fața Comisiei de eliberări condiționate a Penitenciarului Poarta Albă, perioada scurtă de detenție fiind motivată de arestul preventiv anterior și de munca prestată în acel interval care i-au adus zile ce pot fi scăzute din pedeapsă.
 
Arestat pe 20 iunie 2014, Mircea Băsescu a fost pus sub control judiciar pe 18 iunie 2015. În acest timp, Mircea Băsescu a stat închis doar cinci luni, pe care le-a petrecut în arestul Poliției, după care a stat în arest la domiciliu.

Din cele 48 de luni de pedeapsă Mircea Băsescu are de executat o treime, respectiv 16 luni, deoarece are peste 60 de ani. Din cele 16 luni se vor scădea perioada arestului preventiv, adică 12 luni și zilele câștigate de acesta în urma muncii prestate în acea perioadă.

Astfel rămâne de executat o perioadă de aproximativ trei luni și 20 de zile pe care Mircea Băsescu le va executa efectiv în regim de detenție.
 
Dacă Mircea Băsescu va munci și în această perioadă, ar putea beneficia de noi zile ce ar putea fi scăzute din pedeapsa primită.