ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Icoana Maicii Domnului de la Biserica Madona Dudu din Craiova, considerată de Biserică drept făcătoare de minuni, a fost scoasă după mai bine de 200 de ani pe străzile orașului, împreună cu racla în care se află moaștele Sfântului Nifon, cu ocazia praznicului Bunei Vestiri.

La procesiune au luat parte doar ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei și doi preoți. De data aceasta, icoana nu a fost purtată pe brațe de preoți, ci a fost așezată pe o mașină.
 

Mașina în care s-au aflat preoții împreună cu icoana și racla moaștelor Sf. Nifon a trecut prin fața spitalelor și s-au rostit rugăciuni pentru ca oamenii să fie feriți de noul virus. 

Unii dintre oamenii care au văzut icoana și procesiunea au lăcrimat, ne-au dezvăluit cei prezenți la eveniment.

„Nu merge nimeni pe jos pentru că acestea sunt regulile și le respectăm întocmai. Ni s-a făcut această concesie, pentru care mulțumim autorităților, era necesară aducerea icoanei în mijlocul cetății, însă cu condițiile pe care le avem. (...) Toți credincioșii să se roage împreună cu noi (...) să rostească rugăciunea <Tatăl nostru> și < Condacul Bunei Vestiri apărătoare doamnă>. De asemenea, preoții vor rosti rugăciunea rânduită de Sfântul Sinod pentru încetarea acestei boli molipsitoare”, a declarat părintele Ioniță Apostolache agenției Mediafax.

Potrivit acestuia, ultima procesiune asemănătoare a mai avut loc la începutul anilor 1800, în timpul epidemiei de ciumă.

„Icoana făcătoare de minuni de la Madona Dudu n-a mai fost scoasă din biserică din vremea epidemiei de ciumă, pe la 1800 și ceva... E un eveniment istoric, din păcate, nefericit, dar un eveniment istoric cu nădejde la Maica Domnului să ne mântuiască și să ne izbăvească de boala asta”, a mai spus preotul Ioniță Apostolache.