ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews vă prezintă filmul protestului de vineri seară, din Piața Victoriei, realizat de regizorul Constantin Ghiță. Veți vedea că participanții au fost oameni obișnuiți, de toate felurile: și mai tineri și mai în vârstă.

Ce i-a unit, însă, a fost dorința de libertate. Dorința de a-și apăra drepturile garantate de Constituția României. Așa cum spunea una dintre participante: „Vrem libertatea pe care am câștigat-o la revoluție”.

Spicuim din mesajele participanților la protest:

 

Am venit să protestăm împotriva abuzurilor făcute de Guvern și Președintele infractor.

Nu este normal să anunți reguli noi la 11:30 noaptea, care intră în vigoare peste jumătate de oră

Suntem un experiment la nivel mondial. Poate doar în China, într-o țară totalitară s-a mai întâmplat ca asimptomaticii să fie închiși în spitale.

România este în plutonul fruntaș a celor mai draconice măsuri luate împotriva populației

Nici măcar comuniștii nu și-au permis să intre cu bocancii în viața liturgică a Bisericii

Cetățenii au drepturi și nu mai suntem dispuși să fie încălcate. Drepturile sunt inalienabile și nu pot fi suprimate sub nicio formă

Am venit să ne cerem dreptul la adevăr, să se termine cu minciunile legate de numărul de morți de covid, să ne cerem libertatea cuvântului, la libertatea religioasă, libertatea de circulație, dreptul la bun simț.

Toate partidele și presa s-au aliniat ca la un comandament militar.

Nu ne putem lăsa drepturile date pe o gripă.