ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Referendum pentru România” este o pagină de facebook care susține inițiativa legislativă de revizuire a Constituției și redefinirea căsătoriei ca fiind uniunea „liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Astăzi, administratorii paginii „Referendum pentru România” au primit din partea Facebook următorul mesaj:

 

Mihai Gheorghiu, președintele „Coaliției pentru familiei”, spune că a primit înștiințarea din partea Facebook „după postarea proiectului de lege spaniol pentru protecția comunității LGBT”.

Conform „standardelor comunității Facebook” pe această rețea de socializare nu sunt tolerate mesajele ce conțin amenințări directe sau despre autovătămare, organizațiile ce desfășoară activități cu caracter terorist sau de crimă organizată, intimidarea și hărțuirea, atacurile la adresa persoanelor publice, activitățile ilegale, exploatarea și violența sexuală, comerțul cu bunurile ce au regim special (medicamente eliberate pe bază de rețetă, marijuana, arme de foc sau muniție).

Dar o postare despre existența unui proiect de lege într-o țară din spațiul UE nu se încadrează în niciuna dintre situațiile mai sus menționate. Postarea are caracter informativ, deci oferă „oamenilor puterea de a împărtăși lucruri cu ceilalți și de a transforma lumea într-un spațiu mai deschis și mai bine conectat”. Exact așa cum se arată și în declararea misiunii Facebook, în partea introductivă a standardelor comunității.

Cel mai probabil, ultimatumul dat de Facebook azi și amenințarea cu închiderea paginii „Referendum pentru România” sunt doar efectul raportărilor repetate, venite din partea „binevoitorilor”.