ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Bădic, fost director al Casei Regale, a declarat, pentru TVR, că va propune canonizarea regelui Mihai.

„Judecând, în același timp, suferința surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt", spune Dan Bădic, apropiat al regelui Mihai și fost șef al Casei Majestății Sale.

Dan Bădic a spus că vrea să înainteze Patriarhului Daniel propunerea de canonizare a regelui Mihai, precizând că sunt necesare 50.000 de semnături care vor fi strânse prin intermediul asociațiilor care susțin monarhia.

La sfârșitul acestei săptămâni, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus la o capelă ortodoxă din Lausanne pentru ultimele slujbe religioase din Elveția.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai va fi adus în țară, miercuri, 13 decembrie, la ora 11.00, iar în 16 decembrie, la ora 12.30 va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală. În aceeași zi, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeș.