ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mirel Curea admite că ura dintre medici și pacienți este reală, cauza fiind antagonizarea raporturilor medic-pacient, de care se face vinovat regimul Băsescu.

În opinia jurnalistului, în mandatele lui Traian Băsescu la președinția României s-a produs o antagonizare extinsă: "profesorii scot tâmpiți", "foarte bine, medicii să plece din țară", "patruzeci la sută dintre diagnostice sunt greșite", "pensii nesimțite", "am ajuns o țară de mămicuțe și bebeluși", etc. Disoluție socială îi zice! (...)

Am privit indiferent, unii aprobator, alții fanatic-aprobator, cum un dement inconștient a distrus ultimele urme de coeziune socială din țara asta. Acum plătim prețul", scrie Mirel Curea.

Iată mesajul postat pe contul său de Facebook:

Ura între medici și pacienți? Da, există! Reiau un o explicație dată de mine zielele trecute unei doamne din lista mea, care a adus subiectul în discuție. De ce îl reiau? Pentru că în momentele astea de isterie, vinovații de serviciu sunt, din nou, medicii. Sunt cei mai la îndemână pentru că, pentru omul obișnuit, ca să nu zic tâmpit, halatul medicului înseamnă întreg sistemul.

 
Cum s-a ajuns aici? Simplu!
Prin antagonizarea raporturilor medic-pacient. Și antagonizarea asta este extinsă. Se face simțită nu doar între medici și pacienți, ci și între foarte multe alte categorii: profesori-elevi, activi-pensionari, civili-militari, tineri-bătrâni, cetățeni-clasa politică, etc. Este una dintre marile reușite ale Regimului Băsescu. Citez din spusele sale, din memorie: "profesorii scot tâmpiți", "foarte bine, medicii să plece din țară", "patruzeci la sută dintre diagnostice sunt greșite", "pensii nesimțite", "am ajuns o țară de mamicuțe și bebeluși", etc. Disoluție socială îi zice!

Am privit indiferent, unii aprobator, alții fanatic-aprobator, cum un dement inconștient a distrus ultimele urme de coeziune socială din țara asta. Acum plătim prețul.
Da, așa este, din ce în ce mai mulți medici privesc cu dispreț către pacienți, iar pacienții cu ură către medici. Flegmați la propriu de pacienți, în cabinete sau în gărzi, înjurați, anatemizați în permanență, unii chiar atacați și înjunghiați, cei mai mulți dintre medici au ajuns la silă. Ăsta și este principalul motiv pentru care 10 medici pe zi părăsesc România.
Pentru unii medici, mai ales din unele specialități, este o adevărată sărbătoare când le intră un om civilizat pe ușă și că asta li se întâmplă trist de rar?"