ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompierii au identificat o serie de probleme la instalațiile electrice din stațiile Metrorex, o parte dintre ele învechite, recomandarea fiind de schimbare a lor, anunță șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii bucureșteni au terminat, săptămâna trecută, procedura de verificare a stațiilor de metrou, a anunțat, vineri, șeful IGSU, Ovidiu Vasilică și au constatat că sunt nereguli serioase în special la instalațiile electrice de la nivelul stațiilor.

"Nu dăm autorizație de protecție la incendiu pentru fiecare stație în parte. Este vorba despre o tratare de ansamblu a întregii rețele. Noi am făcut controale, am dat rezultatele și lucrăm destul de bine cu Metrorex, în ideea de îmbunătăți în special partea de evacuare, de prevenire. Pe instalațiile electrice sunt o serie de probleme. Instalațiile electrice, o parte dintre ele, sunt învechite și ar trebui să intre ușor, ușor într-un proces de schimbare. Metrorex vine cu o serie de probleme financiare. Ei trebuie să facă investiții. Aici suntem în momentul actual", a declarat Ovidiu Vasilică, potrivit Mediafax.

Pe 14 iunie circulația pe magistrala M2 Berceni- Pipera din Capitală a fost oprită zeci de minute, după ce izolația unei șine a luat foc la stația de metrou Piața Victoriei, sute de persoane fiind evacuate.