ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentăm mai jos noi cazuri de decese în rândul unor sportivi tineri, decese survenite în ultimele zile. De asemenea, pagina de Facebook „Moarte subită” a semnalat mai multe cazuri de moarte subită în rândul unor fotbaliști și maratoniști tineri, pe care le redăm și noi mai jos.

O tânără gimnastă murit la doar 17 ani

Gimnasta María Herranz Gómez a mers cu echipa națională la Campionatele Mondiale de Gimnastică, proba de trambulină.

Tânăra gimnastă María Herranz Gómez (FOTO mai sus), în vârstă de 17 ani, a murit joi la Spitalul Universitar din Guadalajara, Mexic, ca urmare a meningitei, după cum a informat primăria din Cabanillas del Campo, a reltatat, pe 18 aprilie, sport.ro.  

"Maria ne-a părăsit brusc din cauza unei meningite teribile, care a luat-o de lângă noi în doar 24 de ore, lăsând orașul într-o tristețe de neconsolat", se arată în comunicatul primăriei.

Gimnasta de trambulină, membră a clubului Ruditramp din Cabanillas del Campo, a mers în deplasare cu echipa spaniolă la Campionatele Mondiale de la Birmingham în noiembrie, la categoria de vârstă între 17 și 21 de ani. A terminat, împreună cu Carmen Hernández, pe locul 26.

La campionatul spaniol din anul trecut, a ocupat locul patru la dublu și cu echipa la trambulină și pe locul cinci la sincronizare, făcând echipă cu aceeași Carmen Hernández.

Comunicatul Primăriei din Cabanillas de Campo:

"Primăria din Cabanillas del Campo își exprimă cea mai profundă durere și suferință pentru o asemenea circumstanță tragică și își transmite sincerele condoleanțe întregii familii și prietenilor Mariei, în special părinților săi, Raquel și Alfonso, frățiorului său și bunicilor, unchilor și verișorilor săi, mulți dintre ei vecini ai municipiului. Ne exprimăm, de asemenea, condoleanțele colegilor ei de școală, atât din Guadalajara, cât și cei anteriori, de la școala San Blas de Cabanillas, și întregii familii a clubului Ruditramp", se arată în comunicatul Primăriei.

Două zile de doliu au fost decrete în oraș și toate activitățile socio-culturale planificate pentru aceste două zile au fost suspendate.

De asemenea, pe 17 aprilie, un tânăr fotbalist din Republica Moldova, Constantin Cocarcea (FOTO mai jos), de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal.

„Cu profundă tristețe anunțăm că la data de 17 aprilie, pe terenul de fotbal din comuna Ciorescu, a  decedat jucătorul Constantin Cocarcea.
Aducem sincere condolianțe familiei, colegilor de echipă, prietenilor, și tuturor celor care l-au cunoscut...
Drum lin...
Pentru a oferi un suport familiei, doritorii pot contribui la rechizitele indicate mai jos, a prietenului lui Constantin, Sergiu Nicorici.
MAIB
5102 1800 6365 1489
VictoriaBank 
4779180004250826
Nicorici Sergiu”


Știrea a fost transmisă și în presă:    

„Un băiat în vârstă de 23 de ani a murit pe terenul de fotbal, în comuna Ciorescu din municipiul Chișinău. În timpul unui meci din data de 17 aprilie, tânărului i s-a făcut rău, ulterior s-a decis că va fi schimbat cu un alt jucător. În momentul în care ieșea de pe teren, băiatul a căzut la sol. Potrivit oamenilor legii, medicii au întreprins toate măsurile de acordare a ajutorului medical însă acesta a decedat. 

Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției capitalei Natalia Stati a spus că oamenii legii au fost informați de Serviciul 112, pe 17 aprilie, că pe stadionul de fotbal din comuna Ciorescu un tânăr a decedat. La fața locului s-a deplasat grupa operativă și medicul legist.

„Polițiștii au stabilit că în timpul meciului de fotbal unui jucător, un tânăr de 23 de ani, i s-a făcut rău și urma să fie schimbat. În timp ce se deplasa de pe teren, acesta a căzut la sol. Medicul prezent i-a acordat primul ajutor medical. Totodată și medicii de pe ambulanță sosiți au întreprins toate măsurile de acordare a ajutorului medical și de resuscitare, însă acesta a decedat”, a declarat ofițerul de presă al poliției capitalei.

Potrivit ofițerului, la examinarea cadavrului de către medicul legist semne de moarte violentă nu au fost depistate. Cadavrul a fost îndreptat la Centrul de Medicină Legală pentru a fi stabilită cauza decesului. „Pe caz a fost inițiată o anchetă”, a precizat ofițerul de presă al poliției capitalei.

Alte cazuri de sportivi tineri care au decedat subit, în ultimele zile, au fost semnalate de pagina Moarte subită:  

15.04.2024
Abdoulaye Diawara (43 de ani), fost fotbalist ivorian, care a evoluat și în Belgia la Beveren. S-a simțit rău pe terenul de antrenament, unde se pregătea pentru a deveni antrenor. Deces cauzat de un infarct.

15.04.2024
Joseph Boum (34 de ani), fotbalist camerunez trecut pe la echipe din prima ligă turcă. Decesul a fost anunțat de clubul Antalyaspor, fosta sa echipă, fără a se face vreo referire la cauza morții.

13.04.2024
Germain Daniel Ndjock (23 de ani), fotbalist camerunez al echipei Fauve Azur din Yaounde. A murit după o boală foarte rapidă. Se spune că a disputat primul meci din playoff al echipei sale [pe 24 martie 2024], înainte de a se îmbolnăvi.

18 aprilie 
- Antrenorul unei echipe de fotbal în sală din Tenerife, Spania, aproximativ 55 de ani, mort subit în timpul unui meci.

- Atlet spaniol, 52 de ani, moare în timpul unei alergări de 6 kilometri, la nici jumătate de oră de la debutul competiției.

- Altui maratonist, de 48 de ani, din Buenos Aires, i s-a făcut rău în timpul maratonului Mar del Plata și a decedat.

10.04.2024
Juan Carlos Saso (53 de ani), maratonist argentinian, și-a pierdut viața în timpul antrenamentului, din cauza unei insuficiențe cardiace.

15.04.2024
Mattia Giani (26 de ani), fotbalist italian din provincia Pisa. I s-a făcut rău duminică în timpul unui meci din liga de amatori iar astăzi a decedat.

08.04.2024
Bright Esieme (32 de ani), fotbalist nigerian, câștigător al titlului național în anul 2016. A murit după o scurtă suferință. Nu sunt disponibile alte detalii.

07.04.2024
Sergiu Buzea (37 de ani), fost rugbyst originar din Focșani, se pare că ar fi murit din cauza unui infarct.