ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Praznicul Învierii Domnului a fost, anul acesta, unul deosebit pentru întreaga comunitate ortodoxă: pentru prima oară în ultimul secol, cel puțin, clericii au fost nevoiți să slujească în noaptea de Înviere singuri, iar credincioșii au fost obligați de către autorități să stea acasă.

În aceste condiții, clericii și voluntarii fiecărei parohii au adus lumina sfântă la casele oamenilor, mergând din scară în scară, din bloc în bloc, strigând „Veniți de luați lumină”.

Pentru a vedea cum a decurs această noapte, vă prezentăm reportajul realizat de către Constantin Ghiță în parohia „Sf. Antonie cel Mare” din Titan, București, păstorită de părintele Nicolae Gavrilă.

Oamenii s-a bucurat să vadă lumina biruind întunericul nopții și sirenele autorităților, ieșind la ferestre sau la ușă cu lumânări sau candele aprinse.

Hristos a Înviat!