ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:20 Circulația la metrou a fost reluată, vineri, după ce a fost eliminată cauza fumului care s-a simțit la stațiile de metrou Unirii și Universitate, iar echipele de intervenție s-au retras.

ISU: Cauza fumului la metrou — la circa 50 m de stația Unirii, către Universitate; s-au aprins contactori electrici

Cauza fumului la metrou ar fi aprinderea unor conectori electrici la 50-60 m de stația Unirii, către Universitate, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Sursa citată menționează că au intervenit salvatorii de la Metrorex cu stingătoare, iar incendiul a fost stins.

La stația de metrou Unirii nu sunt probleme, nu se degajă fum, iar stația nu este aglomerată, precizează ISUBIF. În urma incidentului nu s-au înregistrat persoane rănite.

Știre inițială

Călătorii din stația de metrou Universitate au fost evacuați, vineri, din cauza unei avarii în tunelul spre Unirii, de unde se simte miros de fum, garniturile de tren circulând în ambele sensuri, fără a opri la Universitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Daniel Vasile.


„Este o avarie pe tunel de metrou, între Universitate și Unirii, de unde se simte ușor miros de fum. Călătorii de pe peronul stației Universitate au fost evacuați”, a spus Daniel Vasile.

În stația de metrou Universitate a fost restricționat accesul călătorilor, iar Detașamentul Special de Salvatori face verificări la fața locului.

„Trenurile de metrou circulă în ambele sensuri prin stația Universitate, dar fără a opri în stație”, a precizat Daniel Vasile.

Autospeciale ale ISU au fost trimise la stațiile de metrou Universitate și Unirii.