ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Interesat(ă) de o excursie lângă București? Ne apropiem cu pași repezi de venirea verii și de sfârșitul celor două luni de restricții din cauza pandemiei. Ne-am bucurat de primăvară din balcoane, grădini personale sau parcuri, tânjind după un picnic în natură, o drumeție sau o excursie în locurile noastre preferate.

Este cazul să renunți pentru un timp la conversațiile pe Skype, Zoom sau Whatsapp în favoarea unei plimbări în afara orașului. Mai ales că parcurile din oraș vor fi din ce în ce mai pline. Cea mai bună soluție în momentul de față este aceea de a alege locuri cât mai întinse, unde să nu îți sufle nimeni în ceafă ca la supermarket. De aceea te invit să faci scurte călătorii de o zi în apropierea orașului.

Organizator

Fac parte din comunitatea Călătorim în gașcă, proiectul agenției de turism Soca Tour (4 ani de experiență în programe recreative și educative) și sunt aici să te ajut să te relaxezi, să descoperi turismul sustenabil prin călătorii de la 1 la 3 zile în natură și la obiective turistice inclusiv în mediul rural, întâlnind oameni care inspiră, vizitând locuri de neuitat și aducând un zâmbet pe buze. Totul în deplină siguranță. Dacă nu te vei simți bine, îți vei putea schimba data de călătorie chiar și cu 2 zile înainte de plecare.

Pe timp de weekend mai ales, excursiile de 1 zi sunt opțiunea ideală, potolind într-o foarte mică măsură și dorul de călătorii prin lumea întreagă.

Dacă ești în căutare de turism local, frumos natural sau un simplu picnic savurat în liniște, îți ofer posibilitatea de a pleca în scurte călătorii de 1 zi cu un grup mic de participanți. În microbuz păstrăm toate metodele de igienă și siguranță recomandate de autorități, conform ultimului ordin ministerial din 29 mai.

La ce să te aștepți când călătorești în gașcă?

Grupuri restrânse

Grupurile sunt suficient de mici încât să simți că explorezi o destinație în mod independent, dar suficient de solide pentru a crea o atmosferă socială bună. Mărimea grupului variază în funcție de unde și cum călătorim, între 6 și 15 persoane. Am realizat că este un interval excelent care îți permite să te conectezi cu oamenii pe care îi întâlnești sau să petreci momente de neuitat alături de familie ori prieteni, fără să simți că ești doar un chip într-o mulțime.

Călători cumsecade

Banii, și mai ales timpul, sunt noțiuni esențiale, de aceea vrem să te bucuri de fiecare moment alături de oameni onești, echilibrați, dornici de cunoaștere, care știu să prețuiască frumosul și sunt dispuși să examineze realitatea în mod nuanțat. Cu toate că vei găsi mai multe definiții incomode ale cuvântului „gașcă” în DEX, noi ni le însușim pe cele mai adecvate: „grup restrâns de oameni, uniți între ei prin preocupări” sau „...care petrec împreună, fac excursii” și sunt „de treabă”.

Turism sustenabil

Ne angajăm nu doar să călătorim fără să lăsăm urme, ci să facem o diferență reală. Când pornești la drum cu noi, fii sigur că vei lăsa amprente pozitive, vei investi în comunități locale prin diverse servicii și produse pe care le obții de la localnici, demonstrezi respect și curiozitate pentru cultura și tradiția locului și experimentezi conexiuni autentice cu fermieri, meșteri, artiști, povățuitori pe care îi întâlnești în mediul lor natural.

Itinerarii sigure

Am studiat și verificat timp îndelungat programele, mijloacele de transport și cazările astfel încât să te poți concentra pe fiecare experiență și să nu fii nevoit să petreci ore în șir bibilind fiecare detaliu al aventurii. Mai mult, atunci când călătorești în gașcă cu alte minim 10 persoane, vei primi un sistem wireless audioguide cu cască pentru a asculta explicațiile ghidului la obiectivele turistice. În felul acesta păstrezi o distanță fizică potrivită între tine și alți participanți.

Valoare imbatabilă

În timp ce în alte excursii de grup vei fi lăsat de unul singur la un castel sau alt obiectiv turistic ori religios, noi îți oferim moment unice și experiențe locale la fiecare pas.

Echilibrul perfect

Cele mai bune experiențe în grupuri mici ating echilibrul perfect între activitățile planificate din program și „timpul tău”. Deși avem un itinerariu de care să ne ținem, există întotdeauna loc de improvizații pentru a face călătoria mai personală, interactivă, provocatoare ori relaxantă.

Proiect social - Șansă de călătorie

De fiecare dată când plătești pentru o călătorie, dăruiești 2% din tarif cuiva care are nevoie. Această sumă se va folosi pentru organizarea de excursii oferite copiilor și familiilor dezavantajate din județele învecinate capitalei, majoritatea din zone rurale.

În fiecare weekend vei găsi cel puțin o călătorie în afara Bucureștiului care îți va aduce zâmbetul pe buze, așa că stai alături de noi pentru a afla ultimele noutăți. Urmărește pagina de Facebook, lasă un Like și înscrie-te primul pentru a fi sigur că vei avea un loc al tău.

 

Tarifele variază, de la 90 la 150 Lei și includ, pe lângă experiențele unice, în funcție de călătorie: gustări ori limonadă, unele intrări, picnic și unele surprize.

Călătoria nr. 1 - *** Insula misterelor, despre floră și faună la ea acasă și tihnă la o pensiune de vis ***  14 Iunie, 4 Iulie

Acest itinerariu ce cuprinde atât obiective renumite, cât și locații mai puțin promovate îți oferă ocazia să apreciezi mai mult zona Snagovului, stațiune de interes turistic local. Vei porni pe urmele vestitului voievod Vlad Țepeș la Mănăstirea Snagov unde vei admira și animăluțele crescute pe insulă, apoi vei petrece câteva momente în compania unui pasionat de natură, ghidul Colecției muzeale Snagov care îți va povesti pe nerăsuflate tainele vietăților colecționate din zona protejată. Pe drum vei admira și impunătorul Palat Snagov dar și alte vile construite recent, pentru a poposi într-un loc minunat presărat cu grija pentru tradițiile românești: Grădina Vlahiia, un exemplu de bun gust și artă românească. Vei face cunoștință cu gastronomia locală și vei admira împrejurimile însoțiți chiar de proprietar.

P.S. În momentul înscrierii va trebui să specifici dacă îți dorești să faci o plimbare cu vaporașul sau cu caiacul pe lacul Snagov. Este opțional, iar detaliile le discutăm ulterior.

Călătoria nr.  2 -  *** Lăcașuri cu arhitectură unicat, meșteșuguri locale și secretele croitoriei   ***    4 Iulie

 

În acest traseu vei explora împrejurimile din nordul Bucureștilor și vei lua contact cu oamenii locului. și vei degusta cea mai bună pastramă la ceaun, direct la ferma din „Satul brâncovenesc”, în aer curat de pădure, acompaniat(ă) de muzică și voie bună. Vei ajunge la remarcabilul schit Bălteni așezat pe margine de lac, în preajma căruia se spune că a fost ucis vestitul Vlad Țepeș, apoi te vei opri la Biserica Pissiota, un lăcaș de cult renascentist italian pictat de faimosul Costin Petrescu, cel care a realizat fresca Ateneului Român. Vei face o oprire la o familie de gospodari (dumneaei istoric de artă, dumnealui sculptor renumit) la Piscu, pentru a te introduce în tainele unor meșteșuguri locale și a redescoperi spiritul românesc în timp ce vei servi o plăcintă gustoasă. După ce vei parcurge o scurtă distanță plină de peisaje pitorești, vei vizita Mănăstirea Țigănești și vei fi invitat să descoperi secretele din cadrul atelierului de croitorie al Patriarhiei. La întoarcere, dacă inima-ți pofește, te vei opri la o gelaterie artizanală, unde vei vedea „live” cum se produce acest capriciu estival.

Călătoria nr. 3 - *** Drumeție pe Valea Doftanei cu lacuri, baraje, chei și poteci  *** 11 Iulie

 

Valea Doftanei este zona potrivită pentru cei care vor să se relaxeze în natură. Poți veni singur, în familie sau în pereche. Cadrul natural este pitoresc. Valea este populată de râuri și lacuri, baraje și rezervații naurale, chei și poteci sigure pentru drumeții.

 

Barajul Paltinu, principala sursă de alimentare cu apă a orașelor Câmpina și Ploiești (parțial); are formă de arc, o lungime de aproape 500 de metri și o inălțime de maxim 108 metri. Dincolo de baraj, vă așteaptă Lacul Paltinu, cu frumusețea sa deosebită și fauna bogată (pești răpitori, știucă și biban) și mai departe Valea Doftanei, cu cheile și peisajele sale frumoase – unde există și Rezervația Glodeasa.

 

În Telega se află închisoarea Doftana.  La ora actuală, închisoarea este o adevarată ruină, care pastrează încă mărturiile calvarului de altadată. În această închisoare pur și simplu erau uitați detinuții politici, în principal, dar și detinuții considerați periculoși. Zona H, renumită odată pentru camerele de tortură, este la fel de sumbră și astăzi, la zeci de ani de la desființare.  

Călătoria nr. 4 – *** Drumeție - Castelul Pelișor, Poteca Regală, Stâna Regală***  18 iulie

 

Vei parcurge un traseu montan ușor dar spectaculos, recomandat pentru familiile cu copii, care pornește din Sinaia. Vei merge pe drumul regilor României, trecând pe lângă Castelul Peleș și Pelișor și îndreptându-te către Poteca Regală, un drum plin de istorie din pădurile Bucegilor. Te vei sătura cu apa rece de la Izvorul Chingiru, unde se spune că făceau un mic popas și Carol I și Regina Maria.  Destinația finală? Poiana Stânei Regale, unde vei face cunoștință cu legenda locului și cu formele de relief stâncoase (Stâncile Franz Joseph) și de unde vei admira dintr-un punct de belvedere, lunga Vale a Prahovei și Munții Baiului. După cele aproximativ 2 ore parcurse cu tot cu pauze pe traseu (prima dintre ele fiind la M-rea Sinaia), după ce inspiri aerul montan curat de pădure și după un binemeritat picnic în Poiană, te vei întoarce și vei vizita la alegere Castelul Peleș sau Pelișor.

Călătoria nr. 5 - *** În inima naturii din Dobrogea, spre vârful cel mai ușor accesibil *** 25 Iulie, 12 Septembrie

 

Răbdarea pe care o ai pentru a ajunge în Munții Măcin și drumeția plăcută te vor răsplăti. Peisajele sunt superbe, pentru că ceea ce lipsește în altitudine este compensat de numeroase trasee de o frumusețe pitorească unică în țară.

Zona Muntilor Macinului este considerată parc Național și adăpostește numeroase specii rare de copaci ocrotiți prin lege și de faună greu de observat în alte locuri din țară. Biodiversitatea parcului național Macin se datorează combinației de stepă și silvostepă. Frumusețea naturii din această zonă nu este singurul motiv pentru care turiștii sunt atrași anual în număr din ce în ce mai mare în această superbă zonă încă subdezvoltată din punct de vedere turistic, pentru că ai ocazia să vizitezi și Mănăstirea Fântâna de leac și izvorul ei binefăcător. Ajungi apoi pe Culmea Pricopanului de unde vei efectua un traseu turistic ușor spre Sfinxul Dobrogean, cea mai spectaculoasă formațiune geologică din Munții Dobrogei, asemănătoare Sfinxului din Bucegi. După ce vezi Pietrele lui Teo, dacă mai e timp, faci și un tur panoramic al Brăilei după ce treci cu bacul.

Călătoria nr. 6 – *** Drumul conacelor de lângă orașul lalelelor și mărturii dintr-un fost penitenciar *** 31 Iulie                                           

Sigur ai trecut prin Pitești în călătoriile tale prin țară sau chiar ai vizitat câteva din multele obiectivele din zonă. Noi îți propunem o incursiune în vecinătatea orașului, la care vom ajunge sprinten, pe autostradă. Vei vizita mai întâi frumosul conac al Goleștilor și un muzeu în aer liber al satului românesc, un centru de echitație, foișorul lui Tudor Vladimirescu. Vei cunoaște apoi, în mijlocul unui parc dendrologic, unul dintre cele mai consacrate locuri de suflet românesc, Vila Florica a Brătienilor. Spre final vei descoperi un muzeu memorial aflat în interiorul fostului penitenciar Pitești, activ între 1941-1977 și care te va zdruncina prin mărturiile povestite de muzeograf. După un tur panoramic în orașul lalelelor, vei reveni în București.

Călătoria nr. 7 - *** Ploiești, merită să-l cunoști: Obiective din oraș și  din Valea Călugărească *** 8 August

 

Municipiul Ploiești și împrejurimile sunt încărcate de obiective prea puțin cunoscute. În această excursie ne axăm mai ales pe obiectivele din „capitala aurului negru”: Muzeul Casa de Târgoveț (amplasat într-o clădire din 1700 și amenajat de N. Iorga), Muzeul Petrolului (descoperi contribuția românilor în acest sector), Muzeul ceasului (vezi „gadgeturile” unor mari personalități), Casa Memorială I.L. Caragiale (marele critic al vremurilor...deloc apuse ), Biserica Domnească unde s-a descoperit sabia domnitorului Matei Basarab și Biserica Sfânta Vineri pictată de Tăttărescu. După o gustare și o vizită la Crama Muzeu 1777 din Valea Călugărească, pornești spre casă „îmbătați” de frumoasa experiență din această călătorie.

    Te invit să urmărești pagina de Facebook pentru a afla toate datele pentru fiecare călătorie, dar și alte 7 destinații
    Vezi mai multe despre activitățile noastre pe website-ul www.socatour.ro/ro.
    Dacă nu te-am convins, ne poți suna la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail la contact@socatour.ro

Cu drag,
Călătorim în gașcă (I)