ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că, în ciuda dresajului la care a fost supus, nu îndeplinea „toate standardele unui câine polițist”, Tey, un exemplar din rasa Malinois belgian, a fost declarat „incompetent” și casat de Inspectoratul Județean de Poliție din Neamț. Mai întâi, s-a încercat valorificarea „bunului” și s-au organizat trei licitații cu strigare deschisă. 
Cum nimeni n-a vrut să-l cumpere pe Tey, IPJ Neamț a anunțat că-l cedează gratuit, oricui și-l dorește și are condiții să-l crească. Numai că oferta dura doar două săptămâni pentru că, potrivit normelor în vigoare, poliția nu-și permite să cheltuie banii cu hrana și adăpostul unui câine devenit inutil.

După două săptămâni de la publicarea anunțului de cedare cu titlu gratuit, se trece la „casarea propriu-zisă”. Adică la eutanasierea câinelui polițist, oricât timp s-ar fi aflat el în slujba oamenilor și oricâte servicii ar fi adus comunității.
Tey, la vârsta de un an, dovedise deja că nu are „aptitudini de serviciu”, iar soarta lui părea pecetluită. Alături de jurnaliștii din presa locală, ActiveNews a cerut ajutorul oamenilor, pentru ca acest câine să fie salvat . Iar oamenii nu au rămas nepăsători.       
„Colegii noștri de la IPJ Neamț au primit o mulțime de cereri de adopție pe care le-au analizat cu toată responsabilitatea, urmărind în principal asigurarea condițiilor de îngrijire, dar și disponibilitatea de a gestiona un astfel de cățel crescut într-un regim special de dresaj”, anunță Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina de facebook. 

„Tey va ajunge astăzi la Mânăstirea Corbii de Piatră, județul Argeș, unde este așteptat cu mare bucurie. Cu siguranță se va bucura de padocul special amenajat, de compania unui exemplar din aceeași rasă și de spațiul generos de joacă!”

ActiveNews le mulțumește tuturor celor care s-au implicat în salvarea lui Tey!