ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astazi, un implant dentar Romania este metoda perfecta pentru a restabili dintii pierduti. Doar implanturile dentare permit restaurarea functionalitatii dintelui pierdut, inclusiv a radacinii, fara a implica dintii invecinati.  Un implant dentar este un stift metalic implantat in maxilar, pe care este atasata o proteza. Aceasta metoda de atasare este mult mai fiabila decat metoda obisnuita, cand structurile de legatura sunt atasate de dintii adiacenti.
 
In plus, aceasta metoda evita deteriorarea dintilor adiacenti. Implanturile dentare se mai numesc intra os, deoarece sunt implantate. Daca te intrebi cat costa un implant dentar Romania, ar trebui sa stii ca pretul tine de etapele de implantare, de numarul dintilor si de materialele folosite. 

Implant dentar Romania

Un implant dentar in Romania si oriunde in lume, se face daca: 
Ai lipsa un dinte sau mai multi;
In absenta mai multor dinti la rand;
Daca nu exista dinti pe extreme; 
Daca lipsesc toti dintii (adentia completa).
Pentru unii oameni, implanturile dentare sunt cel mai confortabil mod de a restabili dintii pierduti, pentru altii este singurul mod posibil. Protezele si puntile conventionale nu sunt potrivite pentru cei care sufera de boli ale mucoasei bucale, au procese alveolare slabe si sufera de greata in timp ce poarta proteze obisnuite.

Implant dentar rapid

Abordarea permite reducerea timpului de tratament, deoarece dupa extragerea dintilor nu este necesar sa astepti restaurarea tesutului osos - proteza fiind instalata instantaneu. Dupa extragerea dintilor, este introdus imediat un implant si apoi instantaneu este fixata o proteza temporara. Coroana permanenta este fixata dupa 4-6 luni, cand implantul si tesutul osos sunt complet vindecate. Este o procedura convenabila care nu implica costuri mari.
Implant dentar in doua etape

Acest tip de implant dentar Romania este cel mai frecvent. Implantarea are loc in doua etape: in primul rand, este instalat implantul, iar dupa 3-4 luni - coroana. Aceasta metoda este cea mai potrivita atunci cand un dinte trebuie refacut si mai mult decat atat, daca este vorba despre dintii frontali, deoarece acest tip de implantare este cel mai estetic. Procedura este putin mai costisitoare, dar la calcul sunt luate in considerare materialele folosite si calitatea lor, precum si numarul de implanturi.

Cat costa un implant dentar in Romania

Pretul pentru un implant dentar in Romania este influentat de mai multi factori. In primul rand, atunci cand se face un calcul, se tine cont de  calitatea aliajului din care este realizat implantul; setul de materiale de care stomatologul  va avea nevoie atunci cand instaleaza un implant; materiale suplimentare necesare pentru implant (gingiforma, surub, bont si altele); tipul de acoperire a coroanei; mana de lucru a stomatologului si tehnicianului; nivelul general al echipamentului si confortul clinicii.

Avantaje implant dentar Romania

Avantajele evidente ale implanturilor dentare sunt:

Restaurarea unui dinte in forma sa naturala - implantul nu poate fi deosebit de un dinte real. Daca trebuie sa restaurezi un dinte in zona zambetului, atunci instalarea unui implant este cea mai buna solutie.
Dintii vecini nu sunt expusi la deformare.
Maxilarul nu pierde sarcina de mestecat si, prin urmare, nu se atrofiaza.
In forma sa estetica, gingia nu este afectata, in timp ce protezele amovibile duc la inflamare si dureri.
Poti manca chiar si alimente tari, fara teama ca implantul se va deteriora;
Diversitatea tipurilor si formelor de implanturi dentare executate in stomatologiile din Romania, sugereaza ca stomatologia moderna poate oferi optiunea de refacere a dintilor pierduti, prin diferite metode revolutionare si din materiale hipoalergenice, potrivite fiecarui  pacient.

Sursa: Edcora Agentie Optimizare SEO