ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fântânile Urbane din Piața Unirii din Capitală au fost recunoscute, omologate și publicate de către Academia Recordurilor Mondiale drept cel mai lung șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din lume, potrivit unui comunicat al Companiei Apa Nova

Fântânile bucureștene din Piața Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație, la nivel european. De la reconfigurare și până în prezent, fântânile din Piața Unirii au devenit unul dintre punctele de atracție ale orașului, prin cele 70 de spectacole „Simfonia Apei” susținute la sfârșit de săptămână, care au încântat peste 219.000 de turiști și localnici.

„Fântânile din Piața Unirii sunt un simbol al orașului, care a fost redat prin acest proiect de reabilitare locuitorilor și turiștilor săi. Recunoașterea internațională a acestor fântâni urbane și a spectacolelor lor este o valoare adăugată la care ne raportăm. Ne mândrim că am implementat cu succes unul dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare urbană din ultimii ani realizate în Europa. Pentru Apa Nova acesta este un proiect remarcabil, reconfirmând standardul de excelență la care compania se raportează în toate proiectele implementate și în calitatea serviciilor furnizate în fiecare zi bucureștenilor”, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Ansamblul de fântâni din Piața Unirii din București, construit la sfârșitul anilor ’80, în urma planurilor de sistematizare ale lui Nicolae Ceaușescu, când a fost amenajat și bulevardul Unirii (fostul bulevard Victoria Socialismului), reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m². Ajuns în anii 2010 într-o stare avansată de degradare, ansamblul de fântâni a fost reabilitat în anii 2018–2019 de o firmă germană, în cadrul procesului de reabilitare implementat de Apa Nova, din echipa de proiect făcând parte arhitecți, muzeografi, specialiști in divertisment cu apă și design audio-video.

Fântânile urbane din Piața Unirii oferă bucureștenilor și turiștilor spectacole de apă, lumini și muzică, în 4 regimuri de funcționare: regim de zi, de seară, respectiv de noapte, de luni până joi, iar de vineri până duminică, regim de spectacole stradale de seară, intitulate „Simfonia Apei”. Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completând efectul creat de jocul de apă și lumini. Spectacolele sunt derulate până la finalul lunii octombrie, au o durată de circa 45 de minute, iar accesul publicului este gratuit.