ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul unui eveniment de gastronomie sustenabilă, dedicat celebrării Zilei Internaționale de Conștientizare Asupra Risipei și Deșeurilor Alimentare, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat că exclude o criză alimentară, îndemnând oamenii să nu consume greieri, potrivit RomâniaTV.

Declarația Zilei:

„Iată că facem lucruri bune, pentru noi, pentru țară. Facem în acest platou de prezentare un exercițiu binevenit, cu tineri elevi, sub îndrumarea maeștrilor, celor calificați în ale bucătăriei, care i-au pregătit de-a lungul vremii în capacitățile lor de a pregăti și a oferi mâncare.

Spuneam că sunt valori ale țării, pentru că este vorba de mari maeștri internaționali, care știu să facă repede mâncarea, fără risipă, gustoasă, din produse românești, care să poată fi oferite și să deschidă interesul pentru produse românești și, pe de altă parte, spre indemânarea elevilor, care să nu risipească și să prepare și să ofere, cu îndemânare.

Nu se dorește o resetare alimentară, se dorește o interpretare corectă, iar eu asta fac de fiecare dată. Am spus-o și o repet, România are ce trebuie, nu ne îndepărtăm de tradiții, ne păstrăm aceste interese legitime de a face ce trebuie pentru România și vrem să oferim produse de calitate, astfel încât să avem satisfacția dublă, atât a producătorului cât și a consumatorului.

Nu vom ajunge să se închidă ferme. Eu sunt un om care mă depărtez de abordările acestea apocaliptice, eu am o abordare mai optimistă, pentru că exercițiul muncii mă îndeamnă să fiu un optimist. Vom lucra în continuare, sigur că pe sisteme diferite, dar păstrând aceeași preocupare pentru tradiții, căpătând exercițiu pentru a putea atinge performanța în fiecare domeniu. Fără greieri, lăsați greierii să cânte!”, a spus Petre Daea, în exclusivitate pentru România TV.
 
VIDEO: