ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postarea pe Facebook a unui tânăr brașovean care s-a întors în țară după ce a lucrat 17 ani în străinătate a devenit virală în mediul virtual după ce acesta a făcut un apel adresat românilor de a merge la vot .

Brașoveanul Ciprian Scânteie descrie perfect situația românilor din străinătate, care nu este tocmai în culori strălucite și de ce este important să se facă o schimbare la noi în țară.

Distanța față de cei dragi, suferințele acestora de acasă, dar și nedreptățile de la noi din țară l-au făcut pe tânăr să lanseze o scrisoare ce a emoționat mediul online până la lacrimi.

Ciprian se declară îngrozit și sătul de persoanele ce conduc statul român, mai ales că foarte multe dintre ele sunt și anchetate penal.

 

Găsiți mai jos scrisoarea emoționantă a tânărului.

„Nu știu cum să încep scrisoarea asta. Nu m-am exprimat niciodată public în felul ăsta și dacă nu faci parte din cercul meu apropiat de familie ori prieteni foarte buni sunt șanse extrem de reduse să afli cum gândesc când vine vorba de anumite lucruri.
 
 De aproape 17 ani tot plec din tară si de tot atâta timp când mă intorc acasă sper să găsesc altceva. Viață normală. O societate în care bunul simț, omenia, respectul pentru lucrul bine făcut, recunoașterea și promovarea valorilor autentice să fie țintele spre care fiecare Român se regăseste și se îndreaptă.
 
Însă în toti acesti 17 ani pentru cei mai mulți dintre noi totul a mers exact pe dos. Nu a contat cât de bine pregătit ești, ori că ai câștigat toate olimpiadele la matematică în lume,ori că proiectul tău era de 10 ori mai bun decăt cel ales pe spagă. Nu. Toate astea nu au contat și nici nu au avut cum să conteze, deoarece cei care au pus mână pe putere în Decembrie 89 au avut alte planuri pentru noi. Menținerea vechilor structuri sub forme și denumiri noi și a oamenilor care au condus instituțiile acestea.
 
 Aceștia, familiile lor, rudele lor, prietenii lor, acoliții lor, partenerii lor de afaceri să o ducă cat mai bine iar restul să se descurce cum pot. Toate lucrurile astea au luat timp să fie aplicate insă in cea mai mare parte le-au reușit. Au creat o masă de manevră care numară milioane de votanți pentru care schimbarea nu este bine venită. Schimbarea înseamnă pentru această masă pierderea tuturor drepturilor și beneficiilor pe care le obțin, înseamnă sentințe judecătoresti definitive și ani de puscărie, înseamnă a pierde controlul pe care îl au asupra unui sistem putred impus cu tancurile de prietenii roșii de la răsarit după cel de-al doilea război mondial și reinjectat în Decembrie 1989 de Ion Iliescu și gardă lui de neocomuniști.
 
Vin alegerile și mă uit îngrozit la tot ce se întâmplă în țara și la faptul că cei care au condus România timp de 27 de ani sunt creditați cu mari șanse să câștige alegerile și să conducă țara în următorii 4 ani. Mă uit îngrozit și aflu că sunt milioane de Români care nu merg la vot pentru că nu le păsa. Mă gândesc îngrozit la ce am de făcut în cazul în care toate lucrurile astea devin realitate și nu reușesc să găsesc nimic care să mă liniștească.
 
Îmi doresc să trăiesc în țara unde m-am născut. M-am săturat de umblat prin străini. M-am săturat să o laș pe mamă singură acasă. M-am săturat să o ascult când îmi spune că medicamentele sau scumpit, că trebuie să dea bani la doctori, că viață e grea. M-am săturat să-mi fie greu și celor care conduc să le fie din ce în ce mai bine.
M-am săturat de penalii și cocalarii care conduc România. M-am săturat de preotul care nu te îngroapă dacă nu-și primește „darul sfant”. M-am săturat să fac 3-4-5 ore din Brașov la București pentru că nu avem autostrăzi. M-am săturat de spitale care stau să cadă peste noi. M-am săturat să văd cum dispar pădurile în țara. M-am săturat. Nu mai pot.
 
 Mergeți la vot…”, este îndemnul lui Ciprian Scînteie.