ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Județean Prahova, Primăria Vălenii de Munte și Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte marchează la acest sfârșit de săptămână 150 de ani de la nașterea lui Nicolae Iorga prin conferința națională „Iorga, după Iorga” și vernisajul expoziției „O viață de om așa cum a fost”. Cu această ocazie, istoricul și cercetătorul Florian Bichir conferențiază la Vălenii de Munte.

„Sămbătă și duminică 29-30 mai sunt prezent la Vălenii de Munte, la conferință națională pentru a marca 150 de ani de la nașterea marelui savant Nicolae Iorga.

Iorga a scris 1003 volume, 12755 articole și studii și 4963 recenzii, aceasta culminând cu Istoria României, în zece volume.                                  
 
Mircea Eliade avea să-l numească ”omul care a scris cel mai mult din lume”.
 
Un titan al istoriei, un dar al lui Dumnezeu pentru România!”, a anunțat Florian Bichir pe Facebook

Conferentiar universitar la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Florian Bichir este, totodată, cercetător științific al filialei ieșene a Academiei Române și membru al Comisiei Române de Istorie Militară.