ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa României a obținut două medalii de bronz, 4 medalii de argint și o medalie de aur în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori de anul acesta (EJOI 2021), desfășurată la Ploiești între 24 și 28 august. La olimpiadă s-au întrecut 171 de concurenți din 30 țări, printre care și Franța, Rusia sau Kazakhstan. Elevii români au fost în număr de 8 și au fost pregătiți de profesori și foști olimpici la informatică, iar Emanuela Cerchez și Marinel Șerban, soți și profesori de informatică la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, au fost lideri ai echipei din partea țării noastre, informează EduPedu.ro.

Concursul de anul acesta a fost găzduit de România, în municipiul Ploiești. Fiecare țară a participat „de acasă”, însă coordonarea a avut loc în România. Anul trecut, ediția s-a desfășurat între 2 și 6 septembrie, tot online, cu o coordonare din Tbilisi, Georgia. România participă la această olimpiadă din 2017, de la prima ediție găzduită în capitala Bulgariei, Sofia.

Dintre cele 4 zile ale olimpiadei de la Ploiești, jumătate au fost pentru antrenament și jumătate au fost rezervate probelor individuale, fiecare probă durând 4 ore. Pentru supravegherea acestora au fost asigurate monitorizare ambientală și înregistrarea ecranelor, în prezența profesorilor.

Selecția s-a realizat în urma etapelor județene și naționale. România a participat cu două echipe de elevi. Conform regulamentului oficial, aceștia trebuie să aibă până în 16 ani (s-au născut cel târziu pe 31 decembrie 2005). 

Cine sunt participanții și ce premii au obținut:

  1. medalie de aur:
  • Ștefan Cătălin Savu (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești, clasa a 7-a)
  1. medalii de argint:
  • Rareș Felix Tudose (Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Târgu Mureș, clasa a 8-a)
  • Luca Mihai Ilie (Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a 8-a)
  • Iulian George Arsenoiu (Școala Gimnazială „Ing. Gh. Pănculescu”, Vălenii de Munte, clasa a 8-a)
  • Mihai Valeriu Voicu (Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a 7-a)
  1. medalii de bronz:
  • Tudor Iacob (Școala Gimnazială „Augustin Maior”, Reghin, clasa a 8-a)
  • Tudor Ștefan Mușat (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, clasa a 8-a)
și, cu 122 de puncte, Tudor Ștefan Grecu, în clasa a 7-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.

VIDEO: