ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


93 de medici au semnat o scrisoare comună de protest prin care cer autorităților să se abțină de la administrarea de vaccinurilor Covid-19 la copii. Scrisoarea include semnăturile doctorului Amir Shachar, director al camerei de urgență de la Spitalul Laniado, a doctorului Yoav Yehezkeli, expert în medicină internă și lector la Universitatea din Tel Aviv, și a doctorului Avi Mizrahi, director al unității de terapie intensivă de la Spitalul Kaplan.

Medicii au adresat scrisoarea "șefilor din Ministerul Sănătății, colegilor noștri medici din întreaga țară și întregului public". Aceștia au menționat că "opinia tot mai răspândită în cadrul comunității științifice este că vaccinul nu poate duce la o imunitate de turmă, prin urmare, în prezent nu există nicio justificare "altruistă" pentru vaccinarea copiilor pentru a proteja populațiile cu risc". Aceștia au adăugat că nici în prezent nu este clar dacă vaccinul previne răspândirea virusului și pentru cât timp conferă protecție, și au remarcat că noi variante "care pot fi mai rezistente la vaccinare apar tot timpul".

"Credem că nici măcar o mână de copii nu ar trebui să fie pusă în pericol prin vaccinarea în masă împotriva unei boli care nu este periculoasă pentru ei", au scris ei. "În plus, nu poate fi exclusă posibilitatea ca vaccinul să aibă efecte adverse pe termen lung care nu au fost încă descoperite în acest moment, inclusiv asupra creșterii, sistemului reproducător sau fertilității. Copiilor ar trebui să li se permită o revenire rapidă la rutină; numeroasele teste și ciclurile ample de izolare ar trebui să fie oprite și nu ar trebui creată nicio separare între cei vaccinați și cei nevaccinați în sfera publică. Vaccinarea populațiilor cu risc ar trebui să fie permisă, iar în condițiile unei vaccinări aproape complete a acestei populații - este posibilă revenirea la rutina completă (cu ajustări periodice) chiar și în prezența virusului COVID-19."

Ei au dedicat o parte separată a scrisorii faptului că nu există încă o imagine completă a efectelor grave și rare ale vaccinului, din cauza faptului că multe persoane vaccinate care au avut efecte secundare nu le-au raportat. "Prin urmare, ne temem că, în acest moment, există o subraportare a efectelor secundare. În plus, o legătură cauzală între evenimente - dacă există - va apărea doar în timp util, pe măsură ce se vor acumula tot mai multe evenimente de un anumit tip. De exemplu, dacă există un eveniment grav de sănătate care se întâmplă la 12 tineri pe an în Israel (adică - o medie de 1 pe lună), în timp ce vaccinul cauzează, de asemenea, acest eveniment grav în mod rar, vor trece multe luni până când va fi clar că există o creștere a incidenței evenimentului și că există o legătură între vaccin și apariția acestuia."

"Nu vă grăbiți să vaccinați copiii atâta timp cât imaginea completă nu este clară. Coronavirusul nu pune în pericol copiii, iar prima regulă în medicină este "mai întâi să nu dăunezi". Imaginea completă este așteptată peste multe luni și, posibil, peste ani. În plus, trebuie să așteptăm o astfel de documentație nu numai din datele israeliene, ci și din datele globale. În acest context, merită să adăugăm că "avertismentele de tip "cutie neagră"" - avertismente privind efectele secundare grave sau care pun viața în pericol - se acumulează luni și ani după aprobarea medicamentului, datorită faptului că toxinele grave, dar rare, apar, în mod natural, doar în timp."

Pe fondul estimărilor privind o a treia doză pe care adulții vor trebui să o primească, ei au scris astfel: "credem că nu este oportun să impunem inconvenientele vaccinării populației pediatrice, unde coronavirusul nu este periculos, mai ales în acest stadiu", când "eficiența vaccinului pe termen lung nu este deloc clară". Potrivit acestora, "pediatria din Israel este una dintre cele mai bune din lume, iar terapia intensivă pediatrică - mai presus de toate. Este extrem de rar ca un copil să moară din cauza unei boli virale, iar acest lucru se poate întâmpla, din păcate, ca urmare a diferitelor tipuri de virusuri. Nu credem că este corect să gestionăm viața privată și politica de sănătate publică dintr-o teamă continuă de o boală virală care este foarte rar susceptibilă să dăuneze vieții copiilor noștri. "

"Având în vedere faptul că vaccinarea populației vulnerabile reduce spitalizările și mortalitatea din cauza Covidiei - credem că efectele negative ale virusului vor fi mult mai mici atunci când majoritatea populației cu risc va fi vaccinată, așa cum începe să pară să se întâmple în țară, și asta fără a fi nevoie de vaccinarea copiilor", au explicat ei.

"Credem că copiilor noștri ar trebui să li se permită să se întoarcă imediat la rutina vieții lor binecuvântate și nu ar trebui să fie vaccinați împotriva Covid-19", au conchis medicii în scrisoarea comună. "Testele copiilor asimptomatici, care nu au nicio semnificație clinică, dar care provoacă daune indirecte pe scară largă, și ciclurile de izolare în masă în cadrele de învățământ, ar trebui să fie oprite imediat. Ar trebui să se sublinieze publicului că și persoanele vaccinate pot fi infectate și infecta, și că aceleași reguli de conduită se aplică tuturor, fără legătură cu statutul de vaccinare. Trebuie să încetăm să mai arătăm cu degetul vinovat pe cei nevaccinați și trebuie să încetăm să încălcăm drepturile individului. Trebuie să oprim imediat toate formele de excludere și separare între oameni în sfera publică."