ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Un medic german a fost condamnat luni, la doi ani și nouă luni de închisoare pentru că a eliberat ilegal scutiri de la purtarea măștilor pentru mai mult de 4.000 de persoane în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit BetaCtvNews.

Un tribunal regional din orașul Weinheim, situat în sud-vestul țării, a confirmat marți că medicul a fost condamnat pentru „emiterea de certificate de sănătate incorecte" pentru persoane din întreaga Germanie, pe majoritatea cărora nu le-a întâlnit sau examinat niciodată.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, ea a primit o interdicție de muncă de trei ani și a fost obligată să plătească 28.000 de euro (29.550 de dolari), suma pe care a primit-o pentru eliberarea certificatelor medicale. Asistentul ei de birou a fost amendat cu 2.700 de euro.

„Procesul amintește mai mult de o vânzare de certificate decât de o procedură medicală", a declarat tribunalul într-un comunicat. Aceasta a precizat că nu i s-a reproșat că a furnizat certificate pacienților săi existenți.

În timpul procesului, acuzatul a susținut că purtarea măștilor era dăunătoare pentru sănătatea oamenilor. Avocatul medicului intenționează să facă apel la verdict, a relatat postul public de televiziune SWR. Zeci de susținători s-au adunat în fața tribunalului din Weinheim, la nord de Heidelberg, pentru a protesta împotriva verdictului și a restricțiilor impuse de Germania în ceea ce privește pandemia.

Germania a pus capăt anul trecut obligativității purtării măștilor în multe spații închise, deși acestea sunt încă obligatorii în trenurile de lung parcurs, în cabinetele medicale, în spitale, în aziluri și în unele mijloace de transport public regional.