ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum 72 de ani, la 20 iulie, se năștea poetul Adrian Păunescu. Într-o postare pe blogul său, Adrian Năstase aduce un omagiu celui care a fost unul dintre cei mai prolifici poeți români, dar și unul dintre politicienii care au avut ceva de spus în perioada post-decembristă. 

"Sunt, astazi, 72 de ani de când a venit. Vor fi, în curand, cinci ani de când a plecat. Adrian Păunescu rămâne, în imaginea mea, un sihastru ce cobora, din când în când, în Cetate, scrie Adrian Năstase.
 
"Geniul lui a fost un dar pe care nu am știut să-l prețuim. Îl redescoperim în poeziile pe care le descoperă copiii noștri. Dragostea de țară, pe care o evoca în fiecare dialog și în fiecare loc, pentru unii însemna o mantră desuetă în lumea globalizată. Nu și pentru mine, obișnuit cu povestirile tatălui meu, de la Mănăstirea Dealu. L-am iubit ca pe un frate și l-am admirat. Probabil că a decis să plece, disprețuitor de pigmei, pentru a-și relua locul în Olimp".