ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea alegerilor primarilor într-un singur tur va ajunge, totuși, la Curtea Constituțională. Un candidat independent la Primăria Capitalei a reușit ceea ce PNL a ratat.

Tribunalul București a decis să trimită către Curtea Constituțională sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind excepția articolelor de lege referitoare la numărul necesar de semnături pentru un candidat independent și organizarea alegerilor locale într-un singur tur.

Magistrații au luat această decizie în cadrul unui proces deschis de jurnalistul de la Adevărul, care și-a depus candidatura la Primăria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica excepția de neconstituționalitate asupra legii.

"La pronunțare instanța a spus că sesizează CCR cu excepția de neconstituționalitate a articolului 50, alineatul 2 (Legea 115/2015-n.r.) și 101, alineatul 2, înțeleg de aici că instanța a reținut că și articolul privind alegerea primarilor într-un singur tur ar fi neconstituțională. Decizia finală rămâne a CCR”, a declarat Avram pentru Mediafax.