ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ACTUALIZARE 13:35 Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și unchi al Alexandrei, s-a prezentat la Parchetul General pentru a depune plângere față instituțiile care au acționat în cazul crimelor de la Caracal și care, potrivit acestuia, nu și-ar fi făcut datoria.
„Am venit să depun plângere penală și un memoriu plângere penală pe numele tuturor instituțiilor care au acționat în acest caz și al persoanelor care nu și-au făcut datoria. Am aflat astăzi (luni,n.r.), nici măcar cu bucurie, cu resemnare, că nemernicul care a condus Serviciul de Telecomunicații Speciale și-a dat demisia, după ce i-am cerut-o zile întregi și după ce zeci de personalități publice și organizații au făcut-o”, a declarat Alexandru Cumpănașu, în fața Parchetului General.
 
Cumpănașu a spus că îl bucură demisia directorului STS, pentru că astfel se va facilita ancheta, însă îl revoltă lipsa asumării de responsabilitate a acestuia.
,
,Mă bucur că a făcut-o, pentru că Parchetul în acest moment poate să facă o cercetare mult mai corectă, mult mai normală a modului în care au acționat acești oameni. Cât timp acest om era în funcție, era foarte greu ca această anchetă să fie una independentă. N-am nici cel mai mic dubiu că acest individ și-a dat demisia la presiunea publică, la presiunea populației. Este o revoltă uriașă pe care o simt. N-a avut nicio mustrare de conștiință acest individ. Dacă avea mustrare de conștiință, își intrerupea concediul și venea să dea explicații din prima zi”, a mai explicat Alexandru Cumpănașu.
Plângerile îi vizează pe reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai Ministerului Internelor, ai Ministerului Public, respectiv pe cei din Parchetul Teritorial Olt, Parchetul Craiova, luând în calcul judecătorul care a emis mandatul și toți cei care au acționat.
,,Am luat legătura (cu părinții – n.r.) și este o chestiune agreată (în ceea ce privește plângerea – n.r.). Credeți-mă că, în acest moment, în afară de ura mea și de determinarea mea de a lupta cu acest sistem, oamenii ăștia au alte griji. Își fac griji de cum să se ocupe de înmormântarea Alexandrei”, mai spune acesta.
Gheorghe Dincă, autorul crimelor de la Caracal, a recunoscut duminică faptele, spunând că a ars cadavrele Alexandrei și al Luizei.
 
 Știrea inițială
 
Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Mâceșanu, a lansat duminică seara acuzații grave cu privire la modul în care a acționat Serviciul de Telecomunicații Speciale în cazul tragediei din Caracal. Cumpănașu susține că nu va renunța până când nu va cădea și ultimul cap din STS, despre care spune că este părtaș la moartea nepoatei sale.

„E foarte greu să ai certitudinea morții Alexandrei când toți din familie speram până azi că trăiește. Urăsc atât de mult acest sistem încât garantez că nu mă las până nu va cădea ultimul cap. Alexandra nu a murit degeaba. Acest sistem ticălos trebuie să dispară și să fie înlocuit. Am cerut capul șefului STS, văd că unii îl țin în brațe, probabil pentru că știe secretele celor care vorbesc pe telefoanele operative care nu pot fi interceptate nici măcar de către Parchet cu mandat”, a afirmat Cumpănașu la Antena 3.

„STS a fost identificat dând erori de mai multe ori. Comisia Europeană a alocat STS 300 de milioane de euro ca să-și upgradeze sistemul. L-am auzit pe purtătorul de cuvânt al STS explicând de ce nu se putea, pentru că nu erau prea multe stații GSM în zonă. Acești bani au fost dați fix pentru a nu mai da rateuri în localizare și pentru a-și upgrada sistemul și a putea să localizeze nu numai în București STS nu are nicio scuză pentru că a avut banii să-și poată upgrada sistemul. STS a furnizat trei locații false. Acest Serviciu e părtaș la moartea nepoatei mele pentru că dacă ar fi dat adresa corectă, ea era în viață astăzi”, a mai spus Cumpănașu.