ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a afirmat vineri, la fabrica Ford din Craiova, că România a făcut pași importanți și are potențialul să devină lider regional, însă, pentru a valorifica acel potențial, mai are nevoie de muncă și de lideri vizionari, „precum președintele Iohannis și prim-ministrul interimar Orban”, informează Agerpres

„Este o plăcere să mă aflu aici, alături de Dvs., pentru a evidenția succesul unei companii americane remarcabile și impactul acesteia în România. Cred că povestea Ford este un exemplu excelent a ceea ce se poate întâmpla dacă Statele Unite și România lucrează împreună. Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro în ceea ce era o fabrică auto învechită și neperformantă. Astăzi, această fabrică asigură locuri de muncă foarte bune pentru peste 6.300 de români harnici. Acești muncitori excepționali, care ar trebui să fie foarte mândri de măiestria lor. Ford este doar una dintre multele povești de succes din toată România. Investitorii angajează și pregătesc muncitori, colaborând cu Guvernul pentru a dezvolta o Românie mai sigură din punct de vedere economic, nu doar pentru elita educată, ci pentru toți muncitorii. România a făcut pași importanți și are potențialul să devină lider regional. Însă, pentru a valorifica acel potențial, mai este nevoie de muncă. Va fi nevoie de lideri vizionari, precum președintele Iohannis și prim-ministrul interimar Orban, pentru a depăși provocările care urmează și a conduce această țară spre o renaștere modernă a României, o renaștere nu doar a economiei, ci a tuturor fațetelor vieții românești”, a declarat Adrian Zuckerman, vineri, la fabrica Ford de la Craiova, unde a fost prezentă și o delegație guvernamentală condusă de premierul interimar Ludovic Orban.

Ambasadorul american este de părere că România are o istorie bogată în domeniile culturii, științei, inovației ș.a., aflându-se în prezent „la un pas de măreție”. Reprezentantul S.U.A. a declarat că poporul român nu are prieten mai bun decât Statele Unite, care își asumă angajamentul de a continua colaborarea, cu scopul „toți românii să aibă un viitor prosper și sigur”.

„De la muzica lui George Enescu, la Mircea Topoleanu și Radu Ciorniciuc, care în urmă cu doar câteva săptămâni au câștigat Premiul Special al juriului pentru cea mai bună imagine la Festivalul de Film Sundance, de la Henri Coandă, unul dintre primii inovatori ai avioanelor, la infrastructura de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI-NP), România a obținut foarte multe realizări în foarte multe domenii, iar astăzi este la un pas de măreție. Vreau să știți că împărtășesc această viziune și voi face tot ce pot pentru a lucra împreună cu România și poporul său, pentru a o ajuta să devină țara care poate să fie și ar trebui să fie. Vreau să vă mulțumesc încă o dată dumneavoastră, muncitorilor, pentru produsele excelente pe care le realizați aici și să vă reamintesc tuturor că poporul român nu are prieten mai bun decât Statele Unite. În numele președintelui Trump și al poporului american, ne asumăm angajamentul de a continua să colaborăm, astfel încât toți românii să aibă un viitor prosper și sigur”, a adăugat ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.