ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O angajată sănătoasă dar nevaccinată a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Timiș a fost scoasă afară cu jandarmii din instituție și amenințată cu pierderea locului de muncă, din cauză că nu a consimțit să se supună testării Covid. De altfel, ea nu face parte din personalul medical, ci din cel auxiliar.

Mirela Păun lucrează la Serviciul de Ambulanță Județean Timiș ca îngrijitoare și conducerea instituției i-a cerut să se supună unei testări Covid, la fel cum le-a impus tuturor angajaților sănătoși dar nevaccinați cu serurile experimentale Covid. Femeia a refuzat să-și demonstreze „nevinovăția sanitară”, spunând că e asimptomatică și că nu pleacă decât dacă i se desface contractul de muncă, lucru contestabil în instanță.


„Atâta sunt de josnici. Am zis: plec frumos. Desfaceți-mi contractul de muncă. Nu, atunci pleacă acum, te scoatem așa fără, au chemat Jandarmeria să mă scoată, au tras de mine să mă scoată afară din unitate. Nu accept, este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome, chiar nu vreau să mă supun acestui test. Ori te vaccinezi, ori te testezi, ori nemotivat. Pleci acasă nemotivat. Am spus nu accept niciuna. Eu am venit să lucrez, nu plec nemotivat, desfaceți-mi contractul de muncă. Și îmi spuneți acolo motiv, pentru că nu mă testez”, a declarat Mirela Păun, îngrijitoarea de la SAJ Timiș, pentru Digi 24, citată de Gândul.ro

Pe de altă parte, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, Iancu Leonida, spune că testarea este obligatorie pentru toți angajații nevaccinați și că instituția ar suporta costul testelor Covid. 

„Vrea să se testeze, lucrează. Nu, nu. (…) Nefiind vaccinată, am supus-o testării cu ce test vrea ea. Este o ambiție, este o nevaccinistă din Piața Operei care și în primăvară vorbea la microfon”, a declarat șeful SAJ Timiș, Iancu Leonida.

Nu este clar de ce șefii instituțiilor medicale au tendința să-i disprețuiască pe angajații care au protestat împotriva restricțiilor politice excesive. Este dreptul oricărui cetățean de a se exprima liber, de a se întruni liber și chiar de a refuza intervenții medicale asupra propriului corp. Discriminarea și marginalizarea pe acest criteriu nu își are locul într-o societate democratică.
 
Încă de toamna trecută, în Piața Operei din Timișoara au avut loc săptămânal proteste împotriva stării de alertă, a carantinării orașului, a vaccinării cu seruri experimentale, a condiționării libertății și a impunerii restricțiilor excesive, nejustificate științific, ci dictate politic.