ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are în acest an un buget cu 85 la sută mai mare decât în 2017, respectiv 12,58 de milioane de lei, din care 1,57 de milioane de lei au fost alocați proiectelor din domeniul educației. Un proiect important ce ar putea fi realizat anul acesta este înființarea unui Muzeu al Românilor de Pretutindeni, reprezentanții ministerului fiind în căutarea unui sediu potrivit în București.

Potrivit ministrului Natalia Intotero care și-a prezentat luni bilanțul la șase luni de mandat, suma este folosită pentru proiectele asociațiilor și organizațiile românilor din diaspora, precum funcționarea claselor pilot în limba română în Bulgaria, dezvoltarea programului de limba română „100 de copii, 100 de cărți, 100 de ani de la Marea Unire” din Canada, constând în cursuri de limba română, înființarea unor școli românești în diverse țări, Cipru, Germania, Grecia, Italia sau Marea Britanie, sau pentru realizarea unui ghid electronic de exprimare corectă în limba română, scrie news.ro.

Pentru Centenar fost alocați 1,05 milioane de lei, printre proiectele ce au fost realizate sau sunt în curs de realizare de către minister numărându-se cele 100 de biblioteci din diaspora, programul de tabere „ARC 2018”, proiectul „Descoperă și cunoaște România” și distribuirea de mărțișoare pentru comunitățile românești din afara granițelor.