ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat a anunțat, sâmbătă, după ședința de Guvern, că, în localitățile în care rata de infectare a depășit 6 la mie, pot merge la nunți, botezuri, cinema, concerte și evenimente sportive doar vaccinații și persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni, transmite site-ul de informații Știri pe Surse.

Citiți și Manuela Hărăbor, reacție dură împotriva Dictaturii Covid: AJUNGE! Vă place dictatura, vă simțiți puternic și invincibil, dar am o veste pentru dumneavoastră, domnule Arafat: Nu scapă nimeni de Dreapta Judecată. Sâmbătă Dumnezeu va fi cu noi!

Arafat a spus că masca va fi iar obligatorie în aer liber în localitățile respective, cum este și Capitala țării, București.

”Avem activități doar pentru cei vaccinați și cei care se află între a 15-a și a 180-a zi trecute de la perioada infectări, în localitățile de peste 6 la mie:

- organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri, va fi permisă până la 50% din capacitatea maximă, dar nu mai mult de 200 de persoane;

- în spațiile închise și deschise, activitățile sportive se pot desfășura cu 50% dintre spectatori, cu mască;

- concerte, filme - 50% din capacitate, cu purtarea măștii;

- spectacole în aer liber sau a altor evenimente private și culturale - 50% din spațiu;

- la spectacolele drive-in pot participa membrii aceleiași familii sau cel mult patru persoane în mașină dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală;

- cursuri pentru adulți, work-shop-uri - 50% din capacitatea spațiului din interior sau exterior și cu mască;

- activitatea cu public a restaurantelor și cafenelelor e permisă până la 50% între ora 05:00-24:00, iar mall-urile până la 22:00.”, a spus Raed Arafat.

O singură întrebare avem: la botezuri, copilul trebuie întâi vaccinat și apoi botezat sau se poate și invers?

Citiți și Ce vor organizatorii protestului de azi de la ora 16.00 din Piața Victoriei. REVENDICĂRILE PRINCIPALE