ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o sută de persoane au protestat luni seara, în Piața Victoriei, împotriva impunerii unor măsuri sanitare excesive și inadecvate vârstei școlarilor, din chiar prima zi de școală a anului 2020-2021.

Manifestanții au afișat pancarte cu mesajele „Jos labele de pe copii noștri!” și „Fără botniță, fără taxă pe aer!”.

Unul dintre liderii de opinie, avocatul Dan Chitic, le-a transmis românilor să nu accepte „noua normalitate” impusă copiilor.

„Opriți-vă din ticăloșie și din lașitate și nu vă mai lăsați copiii să fie victime ale acestui experiment bolnav! Prima chestiune: Nu lăsați copiii la școală! A doua chestiune: ieșiți în stradă pentru voi și pentru copiii voștri! Restul au fost toate spuse”, a concluzionat avocatul Dan Chitic.
 
O altă voce prezentă constant la protestele din ultimele luni, av. Diana Iovanovici Șoșoacă, a atras atenția asupra vârstei fragede începând de la care copiii sunt obligați să poarte mască, lucru care ar putea împiedica dezvoltarea personalității acestora. 
 
„Nu vă lăsați copiii să poarte această botniță! Ea înseamnă că renunță la libertatea de opinie, la libertatea de exprimare. Nu vor mai avea identitate. Copiii trebuie să aibă identitate. Pentru ce în Franța copiii sunt obligați peste 11 ani să poarte mască, iar în România, peste 5 ani? Avem nevoie de generații abuzate, ave, nevoie ca de la 5 ani, când începe personalitatea copilului să se pronunțe, să dezvoltăm handicapați în exprimare, copii care vor deveni adulți obedienți și sclavi?”, a întrebat retoric și d-na avocat Diana Iovanovici Șoșoacă.

Evenimentul a fost anunțat pe Facebook cu titlul Manifestul părinților împotriva „școlilor de corecție” și a avut următoarea descriere:

„Oameni buni, a venit timpul să se adunăm cu toții pentru a le transmite guvernanților mesajul nostru.

"Noua" școală instituită de curând în România transformă unitățile de învățământ în școli de corecție, așa că trebuie să ne strângem cu toții să semnăm Memoriul nostru îndreptat împotriva măsurilor de protecție și de igienă impuse în școli, fără a fi consultați în prealabil de conducerea Ministerelor.

Împreună cu noi se va afla și d-na avovat Diana Iovanovici Șoșoacă pentru a susține acest demers legal, de aceea avem nevoie de sute de semnături în așa fel încât să fie depus cât mai repede la registratura Ministerului Educației și Cercetării.

NU suntem de acord cu obligativitatea purtării măștilor pe fața elevilor între 4 și 8 ore, cu îngrădirea lor în cuștile de plexiglas, cu supraigienizarea excesivă a sălilor de clasă bazată pe detergenții toxici care cresc incidența bolilor respiratorii, cu distanțarea fizică intre elevi, cu izolarea și carantinarea tuturor elevilor și a părinților lor dacă un singur elev dintr-o clasă este testat pozitiv cu niște teste ce au o marjă de eroare foarte ridicată etc.

Nu, fiindcă ultimul raport al ECDC (European Center for Disease and Control) emis în cursul lunii august spune clar că este "neobișnuit" ca elevii să transmită virusul către alți elevi sau către adulți și că riscul ca ei să ia o simplă răceală este mult mai mare decât în situația infectării cu virusul chinezesc.

Rata analfabetismului funcțional în rândul elevilor români este de 44% în prezent, ori dacă ne mai speriem mult de o răceală, trimițând copiii să studieze în fața tabletelor,atunci riscăm să o dublăm în următoarele luni.

Nu, nouă nu ne este frică să ne trimitem copiii la școala normală, dar ne temem ca ei să intre în pușcariile instituite în mod oficial de catre guvernanții noștri.
Iar cum în statele civilizate copiii se bucură de o normalitate deplină în școlile lor, atunci nici noi nu acceptăm aceste experimente demente pe copiii noștri.

Nu, fiindcă copiii trebuie să înceapă școala cât mai repede și în condiții normale, altfel vom asista la un adevărat dezastru din toate punctele de vedere.
Și vom lupta până la capăt pentru drepturile copiilor români de a se bucura de școala normală, fără a o asocia cu temnițele dictaturii medicale.

Normalitate, asta este ceea ce ne trebuie în viețile noastre, iar școala nu a fost, nu este și nici nu se va transforma în pușcăria Guvernului PNL.

Doamne ajută!