ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transplanturile de inimă, rinichi sau plămâni vor fi limitate la persoanele complet vaccinate în statul Queensland, Australia, transmite Epoch Times.

Ministerul Sănătății din Queensland a declarat că măsurile sunt în conformitate cu protocoalele naționale și internaționale, potrivit unei declarații pentru Epoch Times.

"Un primitor este foarte imunosupresat după transplant, motiv pentru care este incredibil de important ca persoana să fie vaccinată înainte de transplant", a declarat un purtător de cuvânt, precizând că Queensland Health este preocupat de siguranța pacienților înainte, în timpul și după operația de transplant.

"Acesta este motivul pentru care Queensland Kidney Transplant Service a aprobat o cerință minimă de două doze de vaccin COVID-19 aprobat înainte de a primi un transplant de rinichi, plămâni sau inimă", a adăugat acesta.

"Înainte de transplant și conform procesului normal, primitorul trebuie să se asigure că toate vaccinurile sale sunt la zi. Vaccinarea COVID-19 nu este diferită."

Decizia a fost susținută de clinicieni, grupuri de consumatori și reprezentanți indigeni în cadrul unui forum clinic al Rețelei renale la nivel de stat.

Pacienții renali nevaccinați vor fi plasați "În așteptare" până când vor fi complet vaccinați sau dacă politicile actuale se schimbă - o revizuire este prevăzută pentru februarie 2022.

Chris Thomas, directorul executiv al Transplant Australia, o organizație caritabilă care oferă sprijin beneficiarilor de transplanturi, a declarat că organizația este "foarte înțelegătoare" față de persoanele nevaccinate care așteaptă un transplant.

"Este o perioadă extrem de tulburătoare pentru pacienți, deoarece încă așteptăm lumina de la capătul tunelului de la această pandemie. Cu toate acestea, dovezile din întreaga lume arată în mod clar că atât pacienții care așteaptă, cât și cei care au un transplant sunt mai în siguranță după ce au fost vaccinați împotriva COVID-19", a declarat acesta pentru Epoch Times.

"Este clar că a fi vaccinat le oferă acestor pacienți în așteptare o protecție sporită pe măsură ce avansează în procesul de transplant, fiind expuși la alți pacienți atunci când vizitează spitalul sau clinica", a adăugat el.

"De fapt, adevărata întrebare este de ce cineva care așteaptă un transplant, cu imunitatea sa redusă, cu comorbidități crescute și alte afecțiuni, ar dori să rămână expus la COVID, cu atât mai mult să treacă printr-o procedură spitalicească exhaustivă fără beneficiile vaccinării?", a spus directorul executiv al Transplant Australia.