ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoferii de camioane australieni au blocat o autostradă importantă din statul Queensland, în nord-estul țării, în semn de protest față de obligativitatea vaccinării și de restricțiile stricte la frontieră, provocând blocaje de trafic pe mai mulți kilometri, informează Daily Mail, Unshackled Minds și The Paradise

Acțiunea marchează o serie de proteste în curs de desfășurare din partea australienilor față de blocajele COVID-19 ale guvernului de stat și de restricțiile impuse în baza unor ordonanțe de urgență în materie de sănătate publică.

Șoferii și-au parcat mașinile de mare tonaj la ora 5:30 dimineața pe benzile sudice ale autostrăzii M1 la Reedy Creek, în porțiunea Gold Coast a arterei, luni. Autostrada este folosită de zeci de mii de locuitori din Queensland în fiecare dimineață.
 

Deși australienii nu au arme de foc, există și alte modalități de a-și arăta nemulțumirile față de restricțiile pandemice constante. Din ce în ce mai mulți oameni se ridică, dorind să oprească vaccinarea obligatorie care are loc în țară, deoarece este nesigură, iar modalitatea pe care australienii au ales-o, se rezumă la blocarea principalelor autostrăzi.

Mișcarea camionagiilor este puternic cenzurată, întrucât nu există actualizări ale protestului, iar agențiile de știri australiene preferă să nu vorbească de ce se întâmplă, deși este o acțiune la nivel național.

VIDEO cu blocada australiană a camioanelor, care nu a fost, încă, cenzurat: