ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Local Cernăuți a decis să interzică utilizarea oricăror panouri externe care conțin cuvântul „Rusia” și derivate ale acestuia – transmite Agenția de presă UNIAN, menționând că o decizie în acest sens a fost adoptată, luni, de către 37 de deputați locali din Cernăuți. 

Această decizie mai prevede demontarea plăcii cu numele orașului rus Podolsk de pe Aleea Orașelor Înfrățite, situată în Piața Centrală din Cernăuți. În plus, primarul Oleksi Kaspruk a anunțat că, pentru Ziua orașului Cernăuți, sărbătorită în fiecare an în primul weekend din luna octombrie, ​​Consiliul Local va aloca fonduri pentru instalarea de plăci noi pe Aleea Orașelor Înfrățite, care vor conține simbolurile și numele Iașiului și Chișinăului, orașe cu care, în ultimii ani, Cernăuțiul are o colaborare foarte strânsă.

În urmă cu câteva luni, românii din Cernăuți au mai inregistrat o victorie în lupta pentru limba română: din decembrie 2015,  Liga Tineretului Român "Junimea" din regiunea Cernăuți, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, a lansat primul post de radio on-line din Ucraina, care emite 24 de ore în limba română. Grila de programe cuprinde o tematică mai largă de emisiuni - stiri, invitați în studio, emisiuni pe teme politice, economice, culturale și muzicale.