ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, reprezentantul celor cu care s-a judecat familia prezidențială, a făcut mai multe declarații după ce Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță. În timpul intervenției sale la RTV, din 22.02.2017, Vulcan a povestit și un episod dureros, poate mai puțin cunoscut de cei care au urmărit odiseea procesului casei lui Iohannis:

„Nu cred că trebuie să primesc felicitări pentru ce s-a întâmplat astăzi. Este un fapt firesc care trebuia să se întâmple. Contestația în anulare era o ficțiune pentru că a fost promovată cu rea-credință atât timp cât ea nu se încadra în dispozițiile prevederilor articolului 318 din vechiul Cod de Procedură Civilă. Îmi aduc aminte de un interviu pe care Klaus Iohannis l-a dat imediat ce a fost ales președinte. A zis: 'justiția trebuie să înceapă cu președintele'. Uite că justiția a început cu președintele", a afirmat avocatul la  RTV, conform dcnews.ro.

 Vulcan a povestit și un episod poate mai puțin cunoscut de cei care au urmărit odiseea procesului casei lui Iohannis: „Vreau să vă spun două detalii care au mai mult tentă morală. La parterul acestui imobil a fost o librărie. Se numea 'Mihai Eminescu' - fondată și susținută de jurnlaitul Albim Marinescu de la Justițiarul. Librăria a fost evacuată de către domnul profesor Iohannis la 15 ianuarie 2001. De Ziua Poetului Național, Luceafărul a fost evacuat din propria sa casă, din librăria cu același nume. În spatele acestei librării, un naiv minunat și-a închipuit că poate înființa o bibliotecă privată care să asigure posibilitatea sibienilor să vină și să împrumute cărți spre lectură. Cu o lună înainte, această bibliotecă a fost evacuată. Din acest punct de vedere, bunul român Klaus Iohannis a preferat, în locul librăriei Mihai Eminescu, să închirieze unei bănci spațiul generos pe o chirie plătită în avans pentru cinci ani”, a spus avocatul Viorel Vulcan.
 
Este vorba despre casa lui Klaus Iohannis, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29, dobândită prin fals în acte publice (așa cum a spus sentința judecătorilor), și care a ajuns să fie închiriată de către Raiffeisen Bank România printr-un contract în baza căruia Klaus Iohannis a încasat bani frumoși.