ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul profesionist Horațiu Rădulescu afirmă pe contul său de Facebook că în tragedia de la Crevedia ar fi murit și doi copii mici aflați în grija Familiei Barbu, din imediata apropierea a stației GPL, cu soțul decedat de infarct la vederea soției, care, carbonizată, s-a sfârșit la spital. Autoritățile ar fi ascuns acest fapt dramatic.

De notat că capul DSU, Raed Arafat, a declarat în ziua exploziei că bărbatul raportat decedat nu a mirut din cauza incendiului. „A fost un stop cardiac, infarct, la o persoană care nu a fost direct corelată cu incendiul. A făcut infarct aici și nu este corelată cu incendiul propriu-zis”, a spus „comandantul acțiunii”, citat de Antena 3. Se înțelege că omul oricum făcea infarct în ziua și la ora aceea și atacul de cord care i-a adus moartea nu are legătură cu faptul că și-a văzut soția mult iubită descărnată, făcută sânge și scrum în proporție de 95%. Povestea lor infiorătoare, mai jos, după istoria neconfirmată din fericire a jurnalistului Horațiu Rădulescu, pe care o redăm ca atare:

ACTUALIZARE - Horațiu Rădulescu:

ACTUALIZARE: „Ce pot să mai zic!

La această oră, 21.55 de azi 28 august 2023, o echipă mixtă, mobilă din partea direcției centrale de stat se află la Crevedia.

Asistenta socială Șerban Vasilica, din cadrul Primăriei Crevedia, a raportat inițial că în grija și custodia familiei Barbu se află și doi copii minori, un băiețel în vârstă de patru ani și o fetiță de opt ani. Și că cei doi micuți au murit.

În urma informării s-au cerut de la ”organele statului” datele copiilor. Confuzia asistentei sociale a creat un adevărat haos. Cei doi copii se aflau în custodia altei familii, aflată cu locuința în apropierea depozitului în care s-au produs exploziile.

Pe numele asistentei maternale au fost trimiși și niște bani pentru familiile copiilor, de la un prieten care se află în străinătate și care are legătură cu activitatea DGASPC – din toată țara.

La această oră târzie, s-a aflat că totul a fost o confuzie nenorocită.

Singurul lucru bun în toată această poveste, este că cei doi copii nu au murit.

Mulțumesc Doamne!”, a scris jurnalistul Horațiu Rădulescu pe Facebook.

Inițial, jurnalistul primise dintr-o sursă sigură informația că cei doi copiii s-ar fi aflat în custodia celor doi soți și că și aceștia ar fi avut la rândul lor un sfârșit tragic.

Facem cuvenita rectificare a informației sale neconfirmate, din fericire.

 

Fiica celor doi, Oana Barbu, mesaj tulburător: Incompetenți peste incompetenî, mite peste mite...

„Incompetenti peste incompetenti, mite peste mite, oameni care s au pierdut viata sau care au rămas marcați pe viata în incendiul de aseară din Crevedia. Au mers pe varianta lasă că nu o sa se întâmple nimic deși fuseseră făcute mai multe sesizări din cauza GPL ului fără aviz ISU și iată dezastrul: o bomba care avea sa explodeze în orice clipa din cauza nepăsării. Sa ne rugam pentru cei afectați”, a scris aceasta pe Facebook.

Fiul celor doi soți decedați dezvăluie detalii cutremurătoare despre cum i-au murit părinții: Mi-am recunoscut mama după ochi

Fiul celor doi soți - singurele persoane decedate oficial până acum - a povestit la RTV momentele teribile ale tragediei care i-a luat ambii părinți.

Bărbatul a povestit că și-a recunoscut mama după ochi pentru că nu mai avea figură, iar când tatăl său a văzut stadiul în care se afla aceasta a făcut infarct. Bărbatul nu a observat că chiar tatăl său era resuscitat într-o ambulanță pentru că își cauta mama cu disperare.

”Mama era acasă, a sunat-o pe sora mea și i-a spus că plutește gaz toată curtea, așa ca apa. Sora mea i-a spus să se ducă în casă, nu a mai apucat să ajungă până la ușă că atunci a avut loc explozia. A ars în proporție de 96%. S-a ridicat de jos de unde a aruncat-o și a venit sigură pe picioarele ei până la ambulanță. Am luat-o repede cu mașina, nu am putut să o iau pe drum pentru că domnii polițiști blocaseră traficul. Am luat-o pe câmp, pe câmp am dat de un vecin ars și el în proporție de 90%. M-am întâlnit cu tata, mi-a zis că nu știe de mama nimic. Am început să o căutăm prin casă nu era. Am ajuns la colț, tata deja ajunsese înaintea mea, a văzut-o pe targă, jos acolo, arsă și a căzut și el lângă ea. Am venit de pe câmp, am văzut ambulanța aici, un bărbat care resuscitat, în stop cardiorespirator. Nu m-a interesat să văd cine e pentru că în primul rând, îmi căutam mama, nicidecum pe tata și am căutat pe la ambulanțe până când am găsit-o pe mama, de nerecunoscut. Am recunoscut-o după ochi, atât. Nu mai avea figură”, a declarat Sorin, în exclusivitate, la România TV.

”Pe el l-au băgat în ambulanță l-au resuscitat, eu am luat toate ambulanțele la rând ca să văd de mama știind că el e bine acasă și am ajuns la o ambulanță și mi-a spus că nu e femeie și se chinuiau să îl resusciteze. Nu m-am uitat pentru că focul meu era să o găsesc pe ea că pe el îl știam bine, că doar vorbisem cu el cu 10 secunde înainte. Pe ea am recunoscut-o după ochi, nu vorbea, s-a uitat la mine de două ori și apoi domnii de la ambulanță au sedat-o”, a mai povestit bărbatul.

Surse apropiate anchetei afirmă că înainte de cea de a doua explozie șeful DSU, Raed Arafat, a ordonat menținerea pompierilor în zona stației GPL în flăcări în ciuda avertismentelor șefului de dispozitiv.