ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță azi într-o postare pe Facebook (!) că „tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. Pe site-ul Ministerului Sănătății, nimic.

Pe pagina de Facebook a MS nu știm ce enormități se mai debitează pentru că pagina publică și de stat în cauză, ai cărei angajați sunt plătiți de noi, a decis să ne blocheze după ce am pus o întrebare cu privire la vătămările cauzate de vaccin. Așa știu subalternii lui Rafila să trateze presa. Dar au avut de la cine învăța, având în vedere lipsa de transparență a ministrului și ministerului cu privire la această strategie despe care aflăm... pe Facebook!

În contextul discuțiilor internaționale privind Tratatul OMS, omerta conducerii ministerul Sănătății este de rău augur.

Citiți și "Medici pentru Consimțământ Informat” adresează Ministerului Sănătății o cerere privind controversatul Tratat pandemic al OMS. Scrisoare deschisă către OMS, inițiată de Dr. David Bell

Redăm postarea OMS:

„Strategia a fost elaborată împreună cu Ministerul Sănătății - România și stabilește cadrul de colaborare între OMS și România și oferă o direcție strategică în domeniul sănătății pentru următorii șapte ani.

Prin acest document, OMS se angajează să:
- contribuie la îmbunătățirea sănătății oamenilor din România,
- sprijine realizarea obiectivelor de sănătate stabilite în Strategia Națională de Sănătate a României,
- să dezvolte noi modalități de lucru eficiente și eficace, asigurându-se că reducerea inegalităților în materie de sănătate rămâne în centrul fiecărei activități.

Mulțumim Ministerului Sănătății pentru sprijinul și colaborarea continuă cu OMS.”, se mai arată în postarea Biroului OMS din țara noastră.

ACTUALIZARE: Comentariul avocatei Elenei Radu, care se află la o conferință despre Tratatul OMS la Cluj:

„Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a semnat o Strategie de Cooperare 2024-2030 cu OMS - nu există nicio informare oficială în acest sens pe site-ul Ministerului Sănătății și nu găsesc nici conținutul acestei Strategii.

Dacă tot se pregătește un Tratat Pandemic și modificarea Regulamentului Sanitar Internațional, intenționând să se cedeze puterea de decizie OMS-ului în cazul unor noi pandemii (să stabilească OMS ce măsuri vrea și să ne fie impuse obligatoriu), ceea ce creează îngrijorări  în multe state membre ale OMS, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a luat-o pe repede înainte și a semnat o Strategie de Cooperare 2024-3030 cu OMS. 

Ce conține această Strategie de Cooperare?

Nu cunoaștem. Eu nu am găsit-o postată pe nicăieri. 

A apărut numai o știre ”seacă” pe pagina de Facebook a Biroului Local al OMS în România, potrivit căreia:

Nu am gasit niciun comunicat de presă referitor la acest subiect pe pagina Ministerului Sănătății, iar ”informarea generală”  de pe pagina Biroului Local al OMS în România poate să însemne orice și să fie interpretată oricum. 

Neexistând nicio informare oficială din partea Ministerului Sănătății în care să se indice atât conținutul complet al acestei Strategii de cooperare 2024-2030 cu OMS, cât și actul național și emitentul lui care să ”ratifice” această semnare de strategie de cooperare, sunt în imposibilitatea de a verifica dacă Ministrul Rafila și-a depășit competențele și semnează pentru și în numele României Strategii de Cooperare al cărui conținut nu ni-l duce la cunoștință, dar ulterior ne impune diverse măsuri obligatorii (cum s-a mai întâmplat), spunându-ne că așa au decis specialiștii ”nenumiți”. ”