ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victorie pentru Libertatea Presei, jurnalista Anca Alexandrescu și postul de televiziune Realitatea PLUS, după ce CNA a decis abuziv întreruperea emisiei emisiuniii Jocuri de Putere pentru 10 minute. Instanța a decis, cu puțin timp în urmă, suspendarea deciziei CNA de a opri emisia timp de 10 minute, în intervalul 19:00-19:10.

Citiți și Solidaritatea cu Anca Alexandrescu, hărțuită concertat de CNA! ATENȚIE: Se pregătește Miliția Internetului!

„Libertatea presei trebuie să învingă!”, a spus realizatoarea TV Anca Alexandrescu, în această seară, cu ochii în lacrimi, emoționată de victoria dreptății.

„Există judecători corecți, am crezut întotdeauna în justiție și voi crede până la capăt. Chiar dacă au fost excepții, sunt convins că și în justiție cei de bună credință și cei care își iubesc meseria vor putea să-i învingă pe cei care, sub o formă sau alta, au făcut multe lucruri care au distrus țara”, a mai spus ziarista Anca Alexandrescu.

ACTIVENEWS VA REVENI AZI CU O COMUNICARE IMPORTANTĂ LEGATĂ DE CENZURA CNA - STAȚI APROAPE

Pe aceeași temă: Lumea Justiției: REALITATEA A CASTIGAT CU CNA – Curtea de Apel Bucuresti apara libertatea presei. Judecatoarea CAB Alina Dumitrescu a suspendat sanctiunea prin care Consiliul National al Audiovizualului a dispus intreruperea timp de zece minute a emisiei Realitatea Plus din cauza dezvaluirilor facute despre ministrii Sorin Grindeanu si Sebastian Burduja (Minuta)

Decizia Instanței (articolul continuă după facsimil):

 

Înainte de decizia instanței, jurnalista scria:

„Nu credeam ca la 33 de ani de la Revolutie voi fi in situatia de a trai ce traiam copil fiind, cand vedeam mira TVR inainte sa inceapa cele doua ore de program pe care Ceausescu ni le dadea ca sa vedem doar ce isi doreste Partidul. Din pacate, astazi CNA s-a transformat in instrumentul de cenzura politica, in bata cu care cei de la putere vor sa ne bage pumnul in gura! De ce spun asta? Pentru ca desi posturile de televiziune sunt inundate de vulgaritati, violente, nuditate si sunt promovate personaje care se drogheaza si au un comportament care dauneaza grav copiilor nostri, nu am vazut ca CNA sa fie ingrijorat de aceste lucruri. Emisia se intrerupe pentru cei care spun adevarul despre stapanii politici ai tarii si despre coruptia care macina tara asta in toate incheieturile ei! Dar nu-i nimic! Nu ne oprim! Mergem mai departe cu putere si curaj! Asa ca astazi am sa va arat cu vor sa impuna cenzura si in mediul online, chiar cu mana unuia din ministrii care m-au reclamat si pentru care astazi se opreste emisia. Tanarul revolutionar domn Burduja! Cu tatal administrator la compania unui oligarh rus si prietenul numit la Posta cu scoala facuta la Moscova.

Inteleg ca pentru profesori nu au bani, pentru pensionari nu au bani, dar pentru copiii nostri de ce nu au bani sa aplice legea care le mareste alocatiile? Peste 1000 de parinti printre care si un secretar de stat de la PSD, au pornit o actiune in instanta pentru a se aplica legea. Atunci PSD era in opozitie, acum e la putere si a uitat de ea! Pai? Cum e domnule Ciolacu? Nu ziceati ca sa se termine cu actiunile astea doar pentru interesul unora?
Apropo! Se poate ca domnul Grindeanu sa iasa sa ne explice cum e povestea cu Canalul Bastroe? Ca uite apare pe surse in presa ca masuratorile facute demonstreaza ca actiunea ucrainenilor s-a inscris in acordul dat de MAE roman. De ce nu e corect sa iasa sa ne spuna! Domne am gresit sau am fost dezinformat sau ucrainenii mint! Ceva! Nu? Ah, am uitat ca jaloanele nu vorbesc, doar se "executa”!

In timp ce apar tot mai multe informatii si declaratii ca un grup de tari conduse de Polonia ii cer lui Zelenski sa puna capat razboiului, membrii Consiliului regional de la Cernauti au votat interzicerea bisericilor romanesti si confiscarea proprietatilor.

CCR a scos sau nu interceptarile SRI din dosare? Unii s-au grabit sa spuna ca, da! Insa cine a citit atent spune ca, nu!

Va astept de la 18! Trei ore…fara zece minute!

Fiți alături de noi pe durata suspendării emisiei de către CNA. În timpul opririi emisiei, puteți urmări Culisele Statului Paralel în mediul online, pe realitatea.net și youtube, mai jos. Nu ne oprim aici!”

Vedeți și Lumea Justiției: NICIO PUBLICATIE NU POATE FI SUPRIMATA – CNA atenteaza grav la libertatea presei prin masuri care nu se impun intr-un stat democratic. Protestul jurnalistei Anca Alexandrescu: „Pentru ca deranjam foarte tare, astazi CNA a decis ca emisia Realitatii Plus sa fie suspendata in timpul emisiunii mele! In semn de protest fata de incercarea de a ne baga pumnul in gura, va rog sa stati pe Realitatea Plus, chiar daca emisia se va opri! Audientele noastre ii deranjeaza grav”. Constitutia interzice cenzura

VIDEO: