ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎNREGISTRĂRILE VIDEO DE LA TRANSMISIILE LIVE MAI SUS.

DAȚI CLIC PE IMAGINI PENTRU A PORNI TRANSMISIA. (NBC ȘI-A ȘTERS EMISIA)

ACTUALIZARE Ora 5 / 22 Ora Coastei de Est a Americii. După ce FBI a verificat interiorul clădirii Capitolului, eliminând două presupuse dispozitive explozive, sesiunea Camerelor reunite ale Congresului s-a reluat sub președinția lui Mike Pence, în jurul orelor 20.00. Vicepreședintele SUA a condamnat violențele din urma demonstrației pro-America și nu a contestat legitimitatea electorilor lui Joe Biden, așa cum spera președintele Donald Trump. De altfel, Pence deja se exprimase public încă din timpul zilei, printr-o declarație, în care susținea că nu crede că are „autoritatea unilaterală” de a face acest lucru. Liderul senatorilor republicani Mitch McConnel l-a criticat pe președintele Donald Trump pentru că nu și-ar recunoaște înfrângerea și a considerat invadarea temporară a Congresului de către protestatari drept „o insurecție eșuată”, transmite The Epoch Times. Totuși, circa 100 de republicani din cele două camere plănuiau să se opună rezultatului oficial prin care e declarat Joe Biden președinte ales. La ora închiderii ediției dezbaterile continuau. Una peste alta, șansele lui Trump de a răsturna planurile artizanilor Marii Resetării care urmăresc în plan imediat instalarea lui Joe Biden la Casa Albă, pe 20 ianuarie, se micșorează dramatic.

Ofensă diplomatică fără precedent: Ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, citat de Reuters, a avut tupeul să afirme că „Trump și susținătorii săi trebuie să accepte decizia alegătorilor americani în cele din urmă și să oprească călcarea ăn picioare a democrației". 

ACTUALIZARE Ora 3. Concluzia zilei: Până la urmă nu a fost ca în 13 iunie 1990, cum am scris mai jos, ci a fost ca în 18 februarie 1990. Ce a fost atunci? La mitingul Opoziției, din Piața Victoriei, diversioniști bine antrenați incită mulțimea pentru a pătrunde în forță în sediul Guvernului. Polițiștii și parașutiștii se dau la o parte. Ulterior își revin și curăță tot ce pot. Mulți protestatari sunt arestați. A doua zi, pe 19 februarie, sunt chemați la București minerii, constituiți după modelul gărzilor civile paramilitare ale Revoluției bolșevice din Rusia. A fost prima mineriadă. Redactorul șef al ActiveNews, Victor Roncea, a fost acolo și a intrat în Guvern. Confirmă. Iată și o scenă similară de ieri, de la Washington, cu Poliția care deschide calea protestatarilor. În capul cui se vor sparge toate acestea? În capul lui Trump. 

ACTUALIZARE ORA 2 / 19.00, în Washington: Grupuri de susținători pașnici ai lui Donald Trump sunt încă în jurul Capitoliului, în zona Monumentului Păcii și a lacului artificial, în timp ce forțele de intervenție sunt masate pe Constitution Avenue. Harta aici:

ACTUALIZARE ORA 1.30: Presa alternativă de dreapta a descoperit și confirmă afirmațiile prezentate de ActiveNews mai jos, și anume că violențele au fost provocate de militanți BLM/ANTIFA pentru a-i portretiza pe susținătorii lui Donald Trump drept "extremiști", după cum s-a pronunțat cu satisfacția momentului și comunistul mascat Joe Biden în intervenția sa video. O filmare îi arată pe polițiști cum practic deschid calea protestatarilor pentru a intra în zona interzisă.

Astfel, încornoratul care a pătruns în Congres, publicat și de noi într-o fotografie mai jos, a fost recunoscut ca participant la un miting BLM în același costum de viking (bine, nici nu-i duce mintea prea mult la cât trag pe nas...).

Un al doilea tovaraș are un tatuaj cu secera și ciocanul.

 

De altfel, un manifest din perioada alegerilor descoperit de presa alternativă de dreapta arată și instrucțiunile pe care le-au primit teroriștii urbani BLM/ANTIFA pentru a se deghiza în patrioți de-ai lui Donald Trump.

 

ACTUALIZARE ORA 1.05: Donald Trump transmite suporterilor săi prin rețelele sociale cenzurate:

„Acestea sunt lucruri și evenimente care se întâmplă atunci când o victorie electorală este răpită vicios și bădărănește de la marii patrioți care au fost tratați nedrept și rău pentru atât de mult timp. Mergeți acasă cu dragoste și în pace. Și țineți minte această zi pentru totdeauna.”

ACTUALIZARE ORA 1 / 18.00, în Washington DC, 07.01.2021: Halucinant - Twitter i-a cenzurat președintelui SUA mesajul video prin care cerea protestatarilor "să meargă acasă" pe criteriul că ar putea incita la violență (!). ULTERIOR, după ce doar i se restricționase redistribuirea filmul a fost COMPLET ȘTERS DE TWITTER (Captura foto mai jos, unde era filmarea, la ora 23.30) cât și de pe FACEBOOK!

Protestatarii încep să se retragă de pe Capitoliu. Începând cu ora 18.00 este declarată stare de urgență/carantină în oraș, cu interzicerea prezenței pe străzi. Mai curând un fel de stare de asediu...

 

ACTUALIZARE ORA 24.30/17.30. Cunoscutul jurnalistului RSBN care a participat la întreaga demonstrație, persoană publică, reia discuția și afirmă că cei care au spart geamurile erau provocatori. „Alți demonstranți i-au tras jos de pe gratii. Dar cei cu ciocane spărgeau ferestrele. Nu erau de-ai noștri. Noi avem șepcile roșii, ne știm între noi. Au fost niște infiltrați puși să ne discrediteze, ca să părem violenți. Pare ca a fost planificat, dar nu de către noi.”, mai spune acesta. Se pare că scenariul 13-15 iunie 1990 din București a fost copiat destul de bine, notăm noi.

S-a tras cu gaze lacrimogene. A început îndepărtarea demonstranților. Conversația se întrerupe din nou.

Comentatorul mai explică faptul că în Washington DC este declarată carantină începând cu ora 18.00 și toți cei care vor ajunge la hotel sau vor fi găsiți pe stradă după ora aceasta vor fi probabil luați la întrebări sau chiar arestați de către poliție.

În plus, suporterii lui Trump ar putea fi hărțuiți de gherilele BLM/ANTIFA.

Să sperăm că violențele se vor opri aici, la acest nivel, afirmă jurnalistul RSBN.

 FEMEIA ÎMPUȘCATĂ ÎN CAPITOLIU A MURIT, anunță surse polițienești.

ACTUALIZARE ORA 24.15/17.15:  POLIȚIA METROPOLITANĂ se apropie de obiectiv. Pe scările Capitoliului pare că se crează o baricadă.

ACTUALIZARE ORA 24.00/17.00: Primărița de (extremă) stânga Muriel Bowser și șeful Poliției din Washington DC au anunțat într-o conferință de presă comună că forțele speciale ale Poliției, Gărzii Naționale dar și ale FBI sunt pregătite de intervenție pentru a pune capăt "rebeliunii".

Unele transmisii LIVE arată că mici grupuri încearcă să pătrundă din nou, cu violență, în clădirea Congresului. Demonstranții pașnici din jur scandează "TRĂDĂTORII!" și "USA, USA, USA!". CNN nu transmite LIVE. Nici Fox News.

Un cunoscut al jurnalistului de la RIGHT SIDE BROADCASTING NEWS de pe teren, care a participat la toată demonstrația, afirmă că cei care au spart geamurile și încearcă să spargă intrarea fac parte din BLM sau ANTIFA. "I-am urmărit, aveau ciocane mari și răngi la ei", a spus el. "Patrioții din provincie nu vin cu ciocane la un marș pentru Trump și America". În timp ce transmitea, din interiorul Congresului a început să se tragă cu grenade lacrimogene și spray cu piper. Reporterii se retrag.

ACTUALIZARE Ora 23.30/16.30: PREȘEDINTELE SUA DONALD TRUMP LE-A CERUT PROTESTATARILOR SĂ PLECE ACASĂ ÎN MOD PAȘNIC. Într-un scurt mesaj video acesta a afirmat că sunt niște oameni frumoși și că da, este adevărat, alegerile au fost furate, dar este bine să plece acasă. Nu vrem ca nimeni să fie rănit. E un timp foarte greu. Alegerile au fost fraudate. DAR NU PUTEM SĂ NE LĂSAM JUCAȚI ÎN MÂINILE ACESTOR OAMENI!

APROAPE INCREDIBIL - FILMAREA A FOST INIȚIAL DOAR RESTRICȚIONATĂ ȘI APOI ȘTEARSĂ COMPLET DE TWITTER PENTRU CĂ AR FI INSTIGAT LA VIOLENȚĂ (ALBUL E NEGRU; NEGRUL E ALB - NOUA NORMALITATE)

ACTUALIZARE Ora 23.00: O mare de mașini ale forțelor de intervenție stă pregătită pentru a acționa, după cum prezintă NBC. Ion Iliescu al SUA - Joe Biden - a ieșit pe posturile mogulilor ANTI-TRUMP pentru a acuza demonstranții total pașnici până acum de EXTREMISM. El a cerut "GLOATEI" dela Capitoliu să se retragă imediat și i-a solicitat președintelui Donald Trump să le ceară protestatarior același lucru. "ESTE O INSURECȚIE", a zis Biden. „Ce vor crede copiii care se uită la televizor?” a mai spus Biden, prezentat în dese rânduri într-o relaționare nepotrivită față de minori. În stradă "GLOATA" strigă "USA, USA, USA!"

DONALD TRUMP urmează să apară și el public pentru a se adresa manifestanților, potrivit unor surse de presă.

ACTUALIZARE Ora 22.30: Președintele Donald Trump a făcut apel la miile de protestatari care sunt în jurul și în interiorul Congresului SUA să evite violențele. Poliția a ordonat evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce manifestanți susținători ai lui Trump au protestat față de validarea victoriei lui Joe Biden în fața Capitoliului, într-o atmosferă tensionată dar încă pașnică.

 

ACTUALIZARE Ora 22.00 (Ora 15.00 la Wash. DC): Membrii Congresului SUA au fost evacuați deja din clădire prin tuneluri. Din punct de vedere legal, pentru că sesiunea s-a întrerupt, rămâne deschisă posibilitatea contestării alegerilor. Presa mogulilor ANTI-TRUMP (NBC mai sus) susține că este vorba de o "tentativă de lovitură de stat". Agenții speciali de pază ai Congresului s-au împacientat la primele ciocniri după cum arată această fotografie a agenției Associated Press. Surse de presă au raportat că o femeie împușcată de forțele de ordine, în interiorul clădirii Congresului, a fost internată într-un spital din Washington. UPDATE 23.45: Șeful Poliției Washington DC a confirmat că o persoană a fost împușcată în Capitoliu în condiții care se află în curs de cercetare. UPDATE 24.50: Femeia împușcată a decedat, au transmis surse polițienești. Era o tânără...

 

Președintele SUA Donald Trump a dat de înțeles că vicepreședintele Mike Pence l-a trădat în Congres. El a transmis pe Facebook cu puțin timp în urmă, la 21.30, ora României, ora 14.30 la Washington DC, că „Mike Pence nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să fie făcut pentru a proteja țara și Constituția noastră, oferind statelor șansa de a certifica un set corect de fapte, nu cele frauduloase sau inexacte pe care le-au cerut să le certifice anterior. America cere Adevărul!” Lui Pence, pe lista trădătorilor lui Trump, i s-a alăturat Mitch McConnell, liderul republican din Senat, care s-a dezis de contestarea alegerilor.

ÎN ACEST MOMENT SESIUNEA COMUNĂ A CONGRESULUI A FOST SUSPENDATĂ DIN CAUZA SCANDALULUI DIN INTERIOR ȘI DE AFARĂ UNDE AU AJUNS PROTESTATARII PRO-TRUMP, CARE SUNT PAȘNICI ȘI SE PLIMBĂ PRIN CONGRES! VOM REVENI CU AMĂNUNTE!

"Cer tuturor de pe Capitoliul SUA să rămână pașnici. Fără violență! Amintiți-vă, suntem Partidul Dreptului și a Ordinii - respectați legea și marii noștri oameni în albastru. " (forțele de ordine ale Poliției), a scris Trump pe Facebook.

Primărița de stânga Muriel Bowser a solicitat încă de ieri Garda Națională a forțelor armate ale SUA, care a anunțat oficial că va fi prezentă dar fără arme letale. E posibil ca misiunea să li se schimbe pe parcurs Brigăzile roșii AntiFa ar putea organiza o acțiune violentă împotriva demonstranților pro-Trump pentru a-i provoca să răspundă cu aceeași monedă.

Pe traseul spre Capitol Hill s-a aflat și un român (foto mai jos), aparent rezident în Ohio, care a fost surprins de jurnalistul Right Side la Marșul pentru Trump și SUA. - De unde veniți și de ce sunteți aici? "Am plecat din România comunistă și sunt aici pentru că știu ce înseamnă comunismul; miros comunismul de la o poșta. Asta ne aduce Biden". Bravo lui! Dupa discursul de 1 ora și 10 minute al lui Donald Trump, transmisia în direct continuă. E o zi mare pentru America. Suporterii lui Trump se îndreaptă spre Congres unde vicepreședintele SUA Mike Pence are posibilitatea de a respinge electorii din statele contestate. O va face? In acelasi timp, Trumpiștii ar putea fi atacați de hoardele ANTIFA la lasarea serii, așa cum fac hienele. Vă vom ține la curent cu deznodamantul Alegerilor Prezidențiale din SUA din 3 noiembrie 2020.  

Anterior, președintele în exercițiu al SUA denunțase într-un discurs rostit în fața simpatizanților săi adunați ăn număr de sute de mii în centrul Washingtonului, fraudele electorale din scrutinul prezidențial, afirmând că nu își va recunoaște înfrângerea.

"Țara noastră s-a săturat și nu va mai răbda mult. Nu vom ceda niciodată. Nu vom recunoaște niciodată. Vom opri acest furt.", a declarat Donald Trump, cerând oprirea "furturilor electorale" tolerate de "presa știrilor false", citează portalul ȘtiripeSurse de la Mediafax.

"Scrutinul a fost fraudat cum nu s-a mai întâmplat vreodată. Nu vom ceda niciodată, nu vom admite înfrângerea, nu putem face acest lucru când este vorba de furturi. Am câștigat aceste alegeri și le-am câștigat la scară mare.", a afirmat Donald Trump, potrivit Fox News, citat de ȘtiripeSurse.

Donald Trump i-a cerut din nou vicepreședintelui în funcție, Mike Pence, să intervină în sesiunea plenară a Congresului, pentru a opri validarea rezultatului scrutinului prezidențial. "Sper că Mike va face ceea ce trebuie. Sper acest lucru, deoarece dacă Mike Pence face ceea ce trebuie, câștigăm alegerile. Tot ce trebuie să facă vicepreședintele Pence este să trimită documentele înapoi la state pentru revalidare; în acest fel, eu devin președinte și voi veți fi cei mai fericiți oameni. Dacă nu o va face, va fi o zi tristă pentru țara noastră.", le-a spus Donald Trump simpatizanților.

Se pare că acest lucru nu s-a întâmplat. ActiveNews a transmis LIVE AICI discursul lui Donald Trump și o parte din sesiunea Congresului, întreruptă la un moment dat din cauza scandalului declanșat în interior și exterior. Vă vom ține la curent cu deznodământul final.