ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus miercuri sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării unui control la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (structura centrală și serviciile teritoriale) referitor la modul de instrumentare a dosarelor penale aflate în lucru având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

De asemenea, Secția pentru procurori a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării unui control  la parchetele de pe lângă judecătorii și parchetele de pe lângă tribunale privind modul de înregistrare și instrumentare a dosarelor penale având ca obiect infracțiunile de lipsire de libertate și omor, fapte investigate în contextul sesizărilor privind disparițiile de persoane, cât și sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a analiza oportunitatea declanșării unor verificări asupra respectării prevederilor Ordinului comun PÎCCJ - MAI pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidența unitară și circuitul sesizărilor penale, în cazurile ce vizează sesizări privind disparițiile de persoane.

Această decizie vine în contextul în care la DIICOT Craiova a stat timp de peste 3 luni un dosar penal privind trafic de persoane după dispariția Luizei Melencu în luna aprilie. Cazul avea să explodeze abia la finalul lunii iulie când a fost răpită și ucisă și Alexandra Măceșanu.

Cazul tragediei de la Caracal este acum în instrumentare la structura centrală a DIICOT.