ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților statului Texas a aprobat în a doua lectură un proiect de lege care interzice avorturile din momentul în care inima unui prunc nenăscut începe să bată. După o dezbatere îndelungată, Camera Reprezentanților a aprobat proiectul de lege cu un vot de 81-63, informează LifeSiteNews

HB 1515, Legea Bătăii Inimii, sprijinită de Shelby Slawson (republican, Stephenville), ar interzice avorturile după ce se detectează bătăile inimii bebelușului. Pasajul, din a doua lectură, privind interzicerea avortului după ce inima începe să bată a apărut după ce Senatul Texasului a aprobat o legislație similară. Proiectul de lege despre bătăile inimii, Proiectul de lege nr. 8 al Senatului statului, a trecut la a treia lectură în martie. 

Sprijinit și de senatorul Bryan Hughes, republican - Mineola, proiectul de lege le-ar cere celor care vor să facă avort să verifice bătăile inimii copilului nenăscut și ar interzice operația în caz că ele sunt prezente. De asemenea, ar crea sancțiuni penale pentru medicii aborționiști care încalcă măsura. 

Comentând în privința votului favorabil acordat de Camera Reprezentanților, asociata principală pe probleme legislative a organizației „Right to Life” („Dreptul la viață”), Rebecca Parma, a declarat pentru LifeSiteNews:
„Aceasta este o zi istorică pentru statul Texas. Camera Reprezentanților a luat o atitudine curajoasă și înțeleaptă pentru protejarea nevinovaților copii nenăscuți din pântece.”

„Când va deveni efectivă, Legea Bătăii Inimii din Texas va desființa avorturile intenționate încă de la 6 săptămâni de sarcină, când se pot detecta bătăile inimii copilului nenăscut prin cele mai comune metode”, a adăugat grupul pro-viață. „Legea Bătăii Inimii din Texas are o abordare nouă, permițându-le cetățenilor să îi tragă la răspundere pe doctorii aborționiști prin procese private. Nicio lege privind bătăile inimii adoptată de un alt stat nu a avut această strategie.”