ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bebeluș despre care se credea că este cel mai mic din lume la naștere a fost externat după ce a petrecut 13 luni în spital. Kwek Yu Xuan cântărea doar 212 grame - aproximativ cât un măr - când s-a născut pe 9 iunie anul trecut la Spitalul Universitar Național din Singapore (NUH), potrivit NDTV.
 
Ea a fost născută la doar 25 de săptămâni, relatează BBC, ceea ce înseamnă că a fost prematură cu patru luni. La momentul nașterii, măsura doar 24 cm lungime.

Atât de mică era Kwek Yu Xuan, de fapt, încât atunci când a fost dusă cu rotile în unitatea de terapie intensivă neonatală, asistentei de serviciu nu i-a venit să creadă ce vede. "Am fost șocată, așa că am vorbit cu profesorul (din același departament) și l-am întrebat dacă îi vine să creadă", a declarat Zhang Suhe, asistenta de la NUH, pentru The Strait Times. "În cei 22 de ani de când sunt asistentă medicală, nu am mai văzut un nou-născut atât de mic".

Kwek Yu Xuan a primit 13 luni de tratament intensiv la spital, petrecând săptămâni întregi pe un ventilator, iar acum cântărește mult mai sănătos, 6,3 kg. A fost externată din spital luna trecută și se crede că este cel mai mic bebeluș din lume care a supraviețuit unei nașteri premature.