ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ecourile controversatul scrutin intern din USR, în care cele două tabere, „Barna” și „Chichirău”, și-au aruncat acuzații de fraudă, continuă și după desemnarea „câștigătorului”, același Dan Barna. Pe pe grupul intern „Poiana lui Iocan”, tabăra Chicărău lansează acum noi acuzații privind fraudarea alegerilor interne pentru șefia Uniunii. Dan Barna este acuzat că a reușit să se aleagă președinte cu ajutorul unui sistem de vot electronic contestat de unii membri ai USR și după un proces de votare presărat cu excluderi din partid, demisii și acuzații de fraudă



 
Cosette Chichirău acuză, într-un mesaj pe grupul de Facebook „Poiana lui Iocan” obținut de MEDIAFAX, că alegerile interne pentru șefia partidului ar fi fost fraudate la nivel național. Ea susține că deputatul Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot și putea să creeze noi adrese de e-mail.
„Toată ziua de duminică, 1 sept, prima zi de vot, Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot. Putea să genereze linkuri de vot, să genereze noi adrese de email, să suprascrie voturi, să facă ce voia el. Cătălin Drulă – om de bază în Echipa Barna – a avut mijloacele să facă o fraudă națională. Am aflat asta duminică seara la ora 20, de la Mircea Șerdin, când l-am întrebat cine are acces la cine a votat și cine nu. A zis că doar el, nimeni din Comisia Electorală, și că «ah da, și Drulă mai are parola, dar hai că o schimb acum»”, scrie deputatul USR de Iași, Cosette Chichirău, într-o postare pe grupul USR de Facebook „Poiana lui Iocan”, obținută de MEDIAFAX.

Contracandidata lui Dan Barna la șefia USR mai spune că toate lucrurile spuse despre modificările de la Iași sunt doar povești, „praf în ochi” pentru a acoperi scandalul faptului că sistemul de vot electronic nu era unul securizat.

„Cu două zile înainte, pe 30 august seara, registrul electoral fusese extras din Hubspot, unde noi cei din țară avem acces. Aceste date au fost transferate în Zeus, sistemul de vot, iar de aici înainte numai Mircea Șerdin și Cătălin Drulă au avut acces. Orice modificare la orice – nume, prenume, adresă de email – nu putea ajunge în Zeus decât dacă voia SG și/sau Comisia Electorală. sau Drulă. Toate poveștile despre modificări de la Iași de pe 1-2 septembrie sunt doar atât: povești. Praf în ochi ca să acoperim scandalul că sistemul de vot nu era securizat”, mai scrie Cosette Chichirău.

Potrivit anunțului oficial de la scrutinul on-line, desfășurat în perioada 1-5 septembrie,  „Cosette Chichirău și Alexandru Surcel, contracandidații lui Dan Barna, au obținut 2.907 (31.35%) și respectiv 269 (2.90%) dintre voturilor membrilor USR. Potrivit statutului, președintele USR este ales prin vot electronic secret de către toți membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate și legitimitate”.