ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul videoclip de promovare a zonelor turistice din România, prezentat zilele trecute de Ministerul Turismului și postat pe rețelele de socializare, a fost blocat pe Youtube de ProTV pe motiv că încalcă drepturile de autor.
 
Contactat de RomaniaTV.net, șeful serviciului de comunicare din Ministerul Turismului, Mirabela Isac, a declarat că „Ministerul Turismului deține toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României”. Ea a explicat că este vorba despre „o eroare” a celor de la Youtube și că videoclipul va fi deblocat în scurt timp. 
 
„Videoclipul nu este disponibil. Acest videoclip cuprinde conținut de la ProTV SRL, care a blocat difuzarea acestuia în țara ta invocând drepturile de autor", este mesajul care le apărea utilizatorilor Youtube care doreau să vizioneze videoclipul de promovare a României.
 
Șeful serviciului de comunicare din Ministerul Turismului, Mirabela Isac, a explicat pentru RomaniaTV.netcă este vorba despre "o greșeală" a celor de la Youtube și că videoclipul va fi deblocat în scurt timp. Mai exact, după ce clipul de promovare a fost lansat de Ministerul Turismului, imaginile au fost preluate de presă, inclusiv de ProTv. Postul de televiziune și-a urcat știrile pe platfoma Youtube, cu disclaimer de drepturi de autor. De aici, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video al Ministerului Turismului.

„În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de știri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituții mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile știri cu drepturi de autor”.
 
Ministerul Turismului a făcut public zilele trecute noul videoclip de promovare a României. Filmul are 3 minute și jumătate și mesajul: „România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an”.

În imagini apar clădiri istorice și obiceiuri populare, alături de cluburi și festivaluri de muzică. Pe coloana sonoră se aude naistul Nicolae Voiculeț, iar Ilie Năstase este singura vedetă care apare în clip.

Filmările clipului au fost făcute în toate regiunile țării și au suprins destinații emblematice și locuri unice din România. „Te aștept în țara mea. Pentru mine, România rămâne numărul 1”, spune Ilie Năstase, în videoclip.