ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este invitat săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel în timpul stării de urgență.

„Secretariatul comisiei a trimis azi (marți - n.r.) d-lui ministru de Interne, Ion-Marcel Vela, invitația la audieri pentru marți, 25 august, ora 13:00”, a anunțat comisia de anchetă, citată de Agerpres.

Președintele acesteia, senatorul PSD Radu Oprea, declara cu o săptămână în urmă că au fost finalizate investigațiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat în aeroport pe 9 aprilie, iar acum comisia își îndreaptă atenția către Ambasada României din Germania și, ulterior, spre miniștrii Transporturilor, Afacerilor Interne și Afacerilor Externe.

„Am finalizat investigațiile privind ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul de la Cluj, în acea zi. De acum, trebuie să mergem către Ambasada României din Germania, despre felul în care a existat corespondență între Guvernele Germaniei și României, despre felul în care a apărut articolul 10 în Ordonanța Militară nr. 7, acel articol care se referă la zborurile charter. Imediat ajungem și la miniștri, pentru că deja sunt elemente care ne arată că avem pentru ce să îl audiem pe ministrul Transporturilor, pe domnul Bode, avem, de asemenea, elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la comisie și pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Vela, acum așteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei și, în funcție de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia și pe d-l ministru al Afacerilor Externe”, a explicat președintele comisiei parlamentare de anchetă.

Radu Oprea spune că au fost constatate „disfuncționalități profunde în comunicare, în organizare, iar vidul legislativ este foarte clar”.

Parlamentul României a aprobat constituirea acestei comisii de anchetă la solicitarea liderilor PSD, Pro România și ALDE.