ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunicațiile realizate prin stații de către jandarmi în seara zilei de 10 august 2018 au fost desecretizate și vor ajunge pe masa procurorilor DIICOT luni dimineață, după ce ministrul Marcel Vela a anunțat că așteaptă din partea Jandarmeriei, până vineri seară, depunerea lor la dosar.

„Până în această seară, aștept o soluție finală și anunțul că s-a desecretizat tot. Dacă nu, consecințele vor fi pe măsură. O să facem o analiză, pentru că și secretarul de stat se ocupă, e și o comisie care analizează, în funcție de ceea ce vor decide împreună și de concluziile pe care le vom trage, motivele întârzierii sau amânării, împreună vom decide în consecință”, a spus Vela, la un post de televiziune.

Vela a explicat că aceste comunicații au fost secretizate de către unitățile de Jandarmerie din Constanța, Ploiești, Craiova și București pe motiv că cele aproape 300 de ore de convorbiri au avut în context și unele discuții cu privire la indicative ale unității sau proceduri militare, care, la rândul lor, au fost secretizate prin alte acte normative.

Potrivit ministrului, la acest moment, toate structurile MAI sunt evaluate și urmează să se ia unele măsuri în funcție de rezultatele acestor verificări.

Raportul cu privire la evenimentele din 10 august a fost declasificat în luna noiembrie și trimis procurorilor DIICOT, unde există un dosar penal, deschis cu privire la toate sesizările legate de evenimentele din 10 august 2018.  

Ministrul Internelor, Marcel Vela, anunța atunci că raportul privind evenimentele din 10 august a fost declasificat, însă nu poate fi făcut public pentru că este probă în dosarul de la DIICOT. Datele din raport vor fi scoase la iveală abia după încheierea anchetei.