ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lastensuojelu, echivalentul finlandez al Barnevernetului norvegian, susține în continuare că acționează în conformitate cu principiul numit „interesul superior al copilului", iar copiii sunt beneficiari ai sistemului. Acesta a fost, probabil, motivul pentru care, de Sfântul Nicolae, sistemul finlandez nu a permis ca Maria și Mihai, cei doi copii ai doctoriței Camelia Smicală, luați cu forța de lângă mama lor, de aproape doi ani, să primească darurile pregătite de mama lor. Într-o postare pe Facebook, Camelia Smicală își strigă din nou durerea:

„Le-am cumpărat copiilor dulciuri și cadouri să își pună singuri în papuci de Sfântul Nicolae. Le-am făcut și pachețele pentru ceilalți copii din centre, să vină și la ei Moș Nicolae. Toate dulciurile le-au fost confiscate și nu au avut voie sa se bucure de Moș Nicolae. Maria și-a pus papucii degeaba. Bineînțeles că nici la biserică nu au voie, deși e hramul bisericii. 
Mulțumim Finlanda! De ziua ta ni l-ai furat și pe Moș Nicolae!”.

Să amintim că anul trecut, de Crăciun, mama despărțită de copiii săi de statul finlandez  a reușit să „sărbătorească” cu ei sărbătoarea Nașterii Domnului. Cu fiecare, pe rând, câte o oră și jumătate.
 
Lastensuojelu nu dă semne că ar intenționa să demareze procesul de reintegrare a copiilor în familie, dar se erijează în apărătorul „interesului superior al acestora".