ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte voturi de la Pro România și cinci, de la PSD, cutremure de conștiință sau rezultatul unor strîngeri cu ușa, au fost suficiente pentru formarea unui guvern liberal, monocolor și mono-mental, scrie Cornel Nistorescu în Cotidianul.

Prezentând tabloul politic al ultimelor zile, cu tușele groase ale unei „democrații de tip Iohannis”, Cornel Nistorescu arată cum s-a pus din nou în funcțiune binomul, în cazul votului din Parlament, cu dramoleta jucată de Victor Ponta și oamenii din Pro România, care au pus umărul ca guvernul Orban să treacă. „Cu totul întîmplător, cu o zi înainte de votul din Parlament, Victor Ponta a aflat că dosarul său legat de Turceni-Rovinari va începe de la zero. Victor Ponta, gălăgios nevoie mare și pentru un bec ars, n-a protestat. S-a purtat ca un pisicuț. Nici măcar nu a anunțat că i-a dat afară pe cei care au votat guvernul Orban, un guvern care urma să fie scos cu forcepsul (Klaus Iohannis pe post de moașă)”, scrie jurnalistul.


„De ce a fost fluturată redeschiderea procesului lui Victor Ponta taman în preajma unui vot atât de important? Iaca așa, din dorința de a nu-l lăsa pe președintele Iohannis cu buza umflată și din plăcerea sadică de a-i adresa lui Victor Ponta un semn de avertisment. Nu votezi? Binomul te halește”, continuă Nistorescu, adăugând că acceași regulă a funcționat și în cazul lui Dan Barna, ale cărui dosare „au dormit în colbul DNA-ului”. Cam la fel au stat lucrurile și cu Tăriceanu,  „dosarul său semnalat din Austria, după ce va fi fost respins de Senat în varianta penală, a fost pus la păstrare. Și nu-i exclus ca binomul să fi încercat să-l readucă în discuție”.

Concluzia lui Nistorescu este că ”avem un guvern Orban făcut din combinații”, care are deja țintite următoarele obiective pentru a pava drumul către instalarea unui „regim al meu”, așa cum visează Iohannis.

„Eu l-aș socoti contrafăcut pe baza unei comenzi. Ce poate face el? Cam tot ce își dorește președintele! Închis SIIJ, numit procurori la toate parchetele decapitate, demolat CSM în actuala formulă, numit „comisarul meu” european, schimbat șefii celor două Camere și tot ce mai încurcă la instalarea unui complet regim Iohannis. Unul discreționar. N-o fi cumva periculos? Cît a fost guvern PSD, orice numire sau schimbare de lege era contestată cu mare tărăboi. Acum, după încropirea unei majorități iluzorii, alcătuită și pe bază de frică, toate sunt bune și democratice!

Abia acum sunt argumente pentru proteste. Numai că n-are cine să le facă. Iar cînd vor începe, vor fi puse pe seama rușilor sau a celor din pușcării și tratate cu bastoane și lacrimogene în cantități duble”, susține Nistorescu.