ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cornel Nistorescu sare în apărarea lui Tudor Gheorghe, în urma scandalului declanșat de atacurile în rafală lansate în aceste zile de ex ministrul Daniel Funeriu, de Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, dar și de Vladimir Tismăneanu. 

În editorialul din Cotidianul, Cornel Nistorescu se oprește asupra primilor doi, cei mai vehemenți în linșajul pornit asupra artistului. Despre fostul ministru al Educației din regimul băsist, jurnalistul scrie că are „o operă demnă de o antologie a umorului. Este autorul celebrei demonstrații cu pixelul albastru, un fel de pîrț științific, scornit pentru a-l scoate pe comandantul Traian Băsescu din încurcătura cu palma dată unui copil în timpul campaniei electorale”. Pe fostul consilier al lui Dan Barna, Nistorescu îl numește „ mangustă politică a USR”.

„Știți ce-i leagă pe Funeriu și pe Andrei Caramitru? Mîncarea și comportamentul isteric! Funeriu ilustrează libertatea românilor cu banana de la non stop (că le putem cumpăra la orice oră din zi și din noapte) iar bancherul lui Tata, „că avem ce mînca”. Amîndoi acești isteroizi politici au făcut școala în străinătate și s-au întors cu principii beton. Tot ce nu laudă UE este comunism curat. Tot ce sună altfel decît #Rezist trebuie combătut, dacă nu chiar stîrpit. Propaganda pro-UE este benefică, obligatorie și duce la banane, mîncare și călătorii cu avionul. Îndoiala este pentru tras apa sau pentru chemat poliția și cenzura!”, scrie jurnalistul.

Despre cele „două canalii cu ifose democratice” Nistorescu mai scrie:

„Două personaje cu pretenții zadarnice (niște rateuri regretabile ale bunului simț și isterici de serviciu) se socot îndreptățite să se poarte ca niște gardieni de pază ai purității europene și ai „lumii care respiră fericire”. Cine se îndoiește, cine cîrtește, cine contestă abuzurile europene sau descrie spolierea economiei românești trebuie condamnat, scuipat, înfierat, trimis la Phenian și tîrît în beciul dușmanilor democrației”.