ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adversarii Referendumului pentru Căsătorie aruncă în joc toate arsenalul pentru a denigra inițiativa cetățenească. Apelurile la boicot sau  văicărelile propagandei despre costurile uriașe ale organizării 
 
Referendumului se multiplică exponențial, în speranța că astfel românii vor fi convinși să stea acasă pe 6 și 7 octombrie. Un exemplu al modului în care funcționează propaganda anti Referendum poate fi remarcat într-un mini-interviu pe care cei de la Libertatea l-au realizat pe holurile Parlamentului. 
 
Întrebarea tendențiosă a jurnalistului de la Libertatea „Ați văzut cât costă acest Referendum” a primit un răspuns pe măsură din partea deputatului PSD, medicul Nicolae Bacalbașa. „Păi anticorpii costă. Este vorba încă o dată de apărarea statului român și a poporului român de niște arhitecți ai distrugerii”. 
Insistent, ziaristul continuă: „Merită această sumă, 40 de milioane de euro ca să apărăm...? „Poate că o să merite vreodată să punem și mâna pe arme, dacă România asta va fi agresată și în alt mod”, a sunat replica dezarmantă a deputatului social-democrat. 

Și pentru că ziaristul nu se lasă până nu află dacă banii respectivi nu era mai bine ca acei bani să fie investiți în sănătate, adică în spitale, Bacalbașa explică: „Păi banii sunt investiți în sanatatea profundă a nației, pentru că Familia înseamnă sănătatea profundă a nației. Degeaba faci spitale dacă distrugi o țară!”