ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un arbitru transgender a arbitrat duminică un meci de fotbal în Anglia, eveniment salutat de presa britanică drept o premieră majoră, dar ironizat de  unele voci pe rețelele de socializare, scrie tabloidul Sunday Mirror.


„Oamenii vor fi puțin șocați când voi alerga pe teren", a declarat Lucy Clark, de 46 de ani, cunoscut  în trecut ca Nick. „Dar eu sunt aceeași persoană. Doar că acum arăt diferit”, a spus Lucy Clark,  arbitr semi-profesionist, de profesie șofer de taxi din Surrey, care este căsătorit și are trei copii.

Ea/el a spus că a încercat să se sinucidă de mai multe ori pentru că s-a simțit mereu o femeie prinsă într-un corp de bărbat.

Clark a făcut tratament cu hormoni timp de trei ani, urmând ca anul viitor să facă o intervenție chirurgicală de schimbare de sex.

Deocamdată, în urma deciziei sale, va arbitra meciurile femeilor, dar speră să se întoarcă la meciurile bărbaților, unde Nick a arbitrat din etapa a șaptea până la cea de-a zecea a fotbalului englez.

„Cu jucătorii pot să mă descurc. Pot să dau fără probleme cartonașe roșii sau galbene. Este vorba însă de suporteri, pentru că acolo pot apărea problemele”, a mai spus Lucy.