ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soarta ordinului drastic al administrației Biden, prin care se impune obligativitatea vaccinării COVID în marile întreprinderi private, ar putea fi decisă curând de Curtea Supremă a SUA, după ce numeroase grupuri au făcut o mulțime de contestații prin care i-au cerut Curții să blocheze implementarea măsurii, care a primit vineri undă verde de la Curtea de Apel a Statelor Unite pentru al Șaselea Circuit, informează LifeSiteNews

Judecătorul Curții Supreme de Justiție, Brett Kavanaugh, numit de Trump, i-a cerut administrației Biden să răspundă la contestații până pe 30 decembrie la ora 16.00, cu doar câteva zile înainte ca ordinul să intre în vigoare, pe 4 ianuarie 2022.

Fox News a relatat că „apelurile au ajuns la Kavanaugh din cauza zonei geografice - el supervizează recursurile de urgență din cel de-al Șaselea Circuit”.

Curtea Supremă nu se va pronunța cu privire la validitatea controversatului ordin al administrației Biden, ci va decide doar dacă va suspenda sau nu aplicarea acestei reguli până când instanțele inferioare vor analiza temeinicia acesteia.
 
În cazul în care Curtea va autoriza ordinul, acesta va obliga companiile cu mai mult de 100 de angajați să „elaboreze, să implementeze și să aplice o politică de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19” sau să le ceară angajaților „să se testeze periodic de COVID-19 și să poarte o mască de protecție la locul de muncă, în locul vaccinării”.
 
Potrivit regulii, întreprinderile care nu se conformează vor fi sancționate cu amenzi variind de la peste 13.000 de dolari la peste 136.000 de dolari, în cazul încălcărilor repetate, iar angajații care refuză să se conformeze vor fi concediați. Departamentul american al Muncii a sugerat, de asemenea, că ar putea lua în considerare extinderea acestei cerințe, astfel încât să includă și întreprinderile cu mai puțin de 100 de angajați.
 
Cazul a ajuns la la Curtea Supremă după ce, vineri, Curtea celui de-al șaselea circuit a revocat suspendarea acestuia, decisă luna trecută de Curtea pentru cel de-al cincilea circuit.
 
Curtea celui de-al șaselea circuit acceptase să audieze contestațiile centralizate cu privire la această cerință, după ce Curtea de Apel a Statelor Unite pentru al cincilea circuit a decis să blocheze regula la doar două zile după ce aceasta a fost publicată.
 
În decizia de 2-1, luată vineri seara târziu, un grup de trei judecători din cadrul Curții celui de-al Șaselea Circuit a ridicat suspendarea dispusă de instanța anterioară, hotărând că Administrația pentru Sănătate și Securitate în Muncă (OSHA) poate da curs ordinului drastic al administrației Biden.
 
„Recunoscând că 'vechea normalitate' nu se va mai întoarce, angajatorii și angajații au căutat noi modele pentru un mediu de lucru care să protejeze siguranța și sănătatea angajaților care își câștigă traiul acolo”, a declarat instanța în decizia sa, redactată de judecătoarea de circuit Jane B. Stranch, numită de Obama.
 
Imediat după pronunțarea hotărârii, numeroase grupuri de afaceri, organizații religioase și altele au făcut recursuri prin care îi solicitau Curții Supreme să se ocupe de caz.